NOTICIES

SEGONA RONDA DE LA LLIGA INTERCLUBS DE REM INDOOR AMB DEU CLUBS INSCRITS  

 

 

El Port de Badalona viurà el diumenge 4 de febrer la segona ronda de la lliga interclubs catalana de rem, que es disputarà a la Sala Maristany entre diferents clubs de primera,  en unes jornades promogudes per la secció de rem del Club Nàutic Bétulo, el pioner en la pràctica de rem a la ciutat, i el Real Club Marítim de Barcelona, històric en aquesta modalitat. La competició arrencarà a les 10h i es farà per equips fins a les 12h. Es realitza a la Sala Maristany i podrà ser vista des de l'exterior. No us perdeu l'ambient! 

 

AFECTACIONS A L’ACCÉS A LA BOCANA DE 15.30 A 18H PER REGATA DE BATELS

 

El Club Rem Badalona, Club de Rem Santa Cristina, Club Natació Badalona, Club de Rem Palamós i  Club Nàutic Bétulo, amb la col·laboració de Marina Badalona i la Federació Catalana de Rem organitzen la IV edició de la lliga de batel interclubs, amb quatre sessions: la primera, el dissabte 3 de febrer al Port de Badalona, la segona, el 24 de febrer a Palamós, la tercera de nou a Badalona, per al dia 10 de març i la quarta a Lloret de Mar, en un data per confirmar. La competició, amb distàncies que varien dels 400m als 2100m, començarà a les 15.30h i afectarà de manera puntual a l’accés a la bocana. Són contrarellotges que sortiran cada 30 minuts. La proposta està oberta a tots els clubs de rem, amb independència que disposin o no de batel, que és l’embarcació més petita de rem que hi ha al port. Inclou 4 vogadors o vogadores, 1 timoner i cadascú maneja un rem.

 

MODIFICACIÓ DE L'HORARI DE CAPITANIA  DE 9 A 14 I DE 15 A 18.30 DURANT TOT L'ANY

 

Des de l’1 de febrer de 2018, el nou horari d’Atenció al Client a les oficines de Capitania és de dilluns a divendres de 9h a 14h i de 15h a 18.30h durant tot l’any, sense distinció de temporada alta i temporada baixa. Dissabtes, diumenges i festius és de 10h a 14h. Els únics dies que Atenció al Client restarà tancat són el dies 1 de gener, 6 de gener i 25 i 26 de desembre de 2018. Pel que fa a la resta de departaments, no estan operatius les tardes de divendres ni els caps de setmana i festius. Excepte, evidentment, l’equip de Marineria i l’atenció a Control Portuari, que hi són les 24 hores.

 

LA TASCA DE LA FUNDACIÓ CRAM, PROPERA CITA DEL CICLE DE CONFERÈNCIES “ANAR A MAR” 2017-2018 

El dijous 25 de gener de 2018 a l’Escola del Mar i, com sempre, a les 19 h, tenim la tercera cita del cicle “Anar a Mar” 2017/2018. Concretament, el títol de la xerrada és “La Fundació CRAM i la fauna amenaçada”, a càrrec d’Anna Casquet, Biòloga de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins. Amb ella descobrirem com és el treball en el rescat i assistència de la  fauna amenaçada des de 1994. Quan algun exemplar de tortuga marina, cetaci o au marina apareix a la platja amb alguna lesió o patologia, sovint causada per activitats humanes, la Fundació CRAM posa en marxa l’operatiu per donar una assistència adequada a aquests exemplars en perill. L’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona (Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Ajuntament de Badalona) i Marina de Badalona es complauen a impulsar la tercera edició del cicle de conferències “Anar a Mar” on especialistes de diferents disciplines abordaran temes d’actualitat o d’investigació vinculats amb el mar. L’objectiu principal d’”Anar a Mar” és apropar la comunitat científica als ciutadans i ciutadanes i, per altra banda, donar a conèixer el mar des de visions i aspectes molt diferents amb la intenció d’obrir un espai de coneixement i de debat a l’entorn del mar. També, i especialment en una ciutat que aposta per impulsar projectes per obrir-se al mar, persegueix apropar tothom mental i físicament al mar en els mesos de tardor i hivern, per superar la marcada estacionalitat i la concentració de l’ús del litoral durant la temporada de bany. És a dir, pretén introduir el referent del mar en una època de l’any en la que sembla que desapareix del nostre paisatge i de la nostra agenda. El cicle consta de 6 conferències de temàtica diversa, sempre amb el mar com a fil conductor. Les conferències es faran en dijous. La primera va ser el passat 26 d’octubre i el cicle durarà fins el 26 d’abril de 2018. Les conferències es faran de manera alternativa a l’Escola del Mar i al Centre d’Activitats del Port, comencen a les 19h i l’accés és lliure i gratuït.

BONIFICACIÓ EN L'APARCAMENT I TALLERS PER CELEBRAR QUE ELS REIS DE L'ORIENT ARRIBEN A BADALONA A BORD DEL QUETX

El Port de Badalona ha concentrat els actes de celebració del Nadal  2017 en la data màgica de preparar-nos per a l’arribada dels Reis de l’Orient a la ciutat, a la que tornaran a accedir-hi  per mar a bord del quetx Ciutat Badalona. De manera que el dijous 4 i el divendres 5 de gener, els dies a tocar de l’entrada, un patge real hi serà a la mateixa embarcació els matins de 10h a 13.30h per escoltar i atendre a la canalla. I de ben segur que aquest patge coneix de ben a prop a Melcior, Gaspar i Baltasar. També es podrà visitar el vaixell i s’han programat tallers de manualitats per a la canalla.  Els tallers es faran en el mateix horari, de 10h a 13.30h prèvia reserva de plaça al correu events@marinabadalona.cat  perquè es puguin realitzar amb tranquil·litat per grups de 15 nens i nenes.

Per aquestes dates tan màgiques, el recinte del Port completa la campanya amb l’oferta gastronòmica dels establiments de restauració del Port, que han preparat menús especials per als dies assenyalats i per a grups i empreses,  i han posar en marxa una campanya de bonificació de tres hores gratuïtes d’aparcament per obsequiar els seus clients. Aquesta campanya serà efectiva fins el dilluns, inclòs, 8 de gener de 2018.

 

PROPOSTES PER DESEMBRE: FUGIM DE L’ESTACIONALITAT DE LA NAVEGACIÓ DURANT L'HIVERN

 

On s’ha dit que el pont de desembre no pugui ser una bona destinació per fer una travessia costanera o per fer un curs intensiu de vela de creuer? Al Port de Badalona tenim molt clar que s’ha de fugir de l’estacionalitat en la navegació, especialment des d’un port urbà i un port base que no està sotmès a grans alteracions d’acord amb el que de manera clàssica es concep com a temporada alta i temporada baixa. Des del Centre de Navegants i des de Veler Onas ofertan aquestes propostes. També podeu fer tastets de la diversitat d’activitats per gaudir en una jornada o unes hores (caiac, vela lleugera, pàdel,...)

 

APUREU: LA CAMPANYA "NAVEGAR TÉ PREMI" A 25 PORTS CATALANS ACABA EL 31 DE DESEMBRE DE 2017

 

APUREU: LA CAMPANYA NAVEGAR TÉ PREMI ACABA EL 31 DE DESEMBRE DE 2017

El port d’Arenys es va sumar durant aquest 2017, que s’exhaureix dia rere dia, al conveni  subscrit entre 25 ports de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics per tal d’afavorir als nostres usuaris amb aquesta oferta, que consisteix en que la majoria dels amarristes titulars dels ports adherits tinguin una nit d’estada gratuïta en els ports de la proposta. Aprofiteu l’ocasió!

 

APUREU: LA CAMPANYA "NAVEGAR TÉ PREMI" A 25 PORTS CATALANS ACABA EL 31 DE DESEMBRE DE 2017

 

APUREU: LA CAMPANYA NAVEGAR TÉ PREMI ACABA EL 31 DE DESEMBRE DE 2017

El port d’Arenys es va sumar durant aquest 2017, que s’exhaureix dia rere dia, al conveni  subscrit entre 25 ports de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics per tal d’afavorir als nostres usuaris amb aquesta oferta, que consisteix en que la majoria dels amarristes titulars dels ports adherits tinguin una nit d’estada gratuïta en els ports de la proposta. Aprofiteu l’ocasió!

 

JORDI VILLACAMPA EXPLICA QUÈ ET PORTA I COM TORNES DE SALVAR VIDES AMB L’ONG OPEN ARMS

 

Després de tancar la seva etapa al capdavant de la Penya, l’expresident i jugador de bàsquet del Club Joventut Badalona, Jordi Villacampa,  va embarcar-se quinze dies a bord del Golfo Azzurro, la segona embarcació de l’ONG Proactiva Open Arms (la primera és el veler Astral). Era un més, tasques de logística i vigilància assignades i de suport a la resta de l’equip en els rescats, que era el moment en què faltaven mans. Ens ho explicarà dijous 30 de  novembre a les 19h al Centre d’Activitats Nàutiques del Port de Badalona  i la cita també servirà com a convocatòria de la comunitat nàutica i del port a l’acte simbòlic d’encesa de llums de Nadal.

 

EL PORT PATROCINA LA SECCIÓ DEL MEDITERRANI DEL FESTIVAL FILMETS 

En el marc del Festival Internacional Filmets que se celebrarà a Badalona del 20 al 29 d’octubre, Marina de Badalona patrocina la secció del Mediterrani, inclosa en el programa Internacional 24. La sessió de FILMETS de la Mediterrània se celebra el  divendres 27 d’octubre a les 19 hores al Teatre Zorrilla. Es tracta d’una sessió molt especial amb la projecció de deu curtmetratges fets per directors que procedeixen de països banyats pel mar Mediterrani i que tracten de problemàtiques molt actuals vinculades amb aquest mar. Alguns dels títols són Sirocco, Merlot, The Animal, MNormal o Mi amigo Naïm, entre d’altes. L’accés és lliure i gratuït, fins que es completi l’aforament.

EL FESTIVAL D’ARQUITECTURA 48H OPEN HOUSE ES FIXA EN LA BADALONA PRE I POSTOLÍMPICA

 

Badalona participa els dies 21 i 22 d’octubre en el Festival d’Arquitectura 48h Open House BCN i entre els edificis singulars  de la ciutat i els itineraris programats hi ha diversos vinculats amb la transformació que inclou el projecte del port i la reparcel·lació del Gorg. Com a edificis emblemàtics en la seva àrea d’influència hi trobareu l’Anís del Mono, el pavelló Olímpic de Badalona i la parròquia  de Sant Jaume, que es troba en tràmit de catalogació com a bé d’interès local. Pel que fa a les rutes, s’han programat quatre sobre la Badalona subseu Olímpica, l’Arquitectura Postolímpica, centrada en les promocions d’habitatges postolímpics de Montigalà, l’Arquitectura Industrial Reciclada, centrada en l’extrem est de la ciutat, i la Modernista. Tota la informació a http://bit.ly/2x7LH1E

 

ANUL·LAT  PER POCA PARTICIPACIÓ   EL CAMPIONAT D'ESPECIÈS DE CATALUNYA EDICIÓ 2017

 

El sábado 21 de octubre, el Club de Pesca Esportiva Badamar organiza, en colaboración con la Federació Catalana de Pesca y el Puerto de Badalona, el campeonato de especies de ámbito catalán. Las inscripciones funcionan a nivel de embarcación, que puede acoger de 2 a 4 deportistas y de acuerdo con el número de miembros a bordo se establecerá la puntuación: por especies, por piezas, por peso… de acuerdo con la normativa que encontraran en www.badamarpesca.com Todas las personas interesadas se pueden apuntar hasta el día 14 de octubre a una competición organizada a una manga de siete horas, de 7 de la mañana a 14 de la tarde. Después se procederá a la pesada, a la proclamación de los campeones y evidentemente a una comida informal de hermandad.

 

EL PORT APLICA DESCOMPTES EN LES RESERVES DELS AMARRADORS DEL CANAL AL SALÓ NÀUTIC 

El Port de Badalona us espera en la nova edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que se celebra de l’11 al 15 d’octubre en el Recinte del Port Vell. Concretament, les ofertes de Badalona les trobareu a l’estand de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET), el número 487, proper des de l’accés per Colom. A l’igual que l’any passat, les invitacions es poden obtenir directament a internet i seran gratuïtes les que es gestionin abans del 15 de setembre i amb un 50% de descompte les que es facin després d’aquesta data, que seria el cas. Per accedir-ne, enllaceu http://www.salonnautico.com/acreditaciones-y-entradas  i a l’apartat que diu “Si disposa de codi d’invitació bescanviï’l durant el procés de registre” introduïu el codi de l’ACPET que és  F540F3BAPer obtenir l’entrada definitiva, han de presentar el seu localitzador imprès i el seu DNI a les taquilles del Saló, que són obertes de 10.00h a 19.00h. En el Saló, Marina de Badalona farà reserves amb descompte per als amarradors del canal i per als productes i serveis del Port.

 

EXPERIÈNCIA DE NAVEGACIÓ AMB TAST DE VI DO ALELLA A BORD DEL CIUTAT BADALONA

En el marc de les jornades d’Enoturisme “Vi+”, La Sargantana, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors i el Port de Badalona, programa passejades pel litoral a bord del Quetx Ciutat de Badalona, per conèixer des del mar el territori de la DO Alella i de la Ruta del Vi. Així com també els punts d’orientació que guiaven als pescadors de Badalona en la seva feina diària. Especialistes del món del vi coneixedors de les característiques del nostre territori vitivinícola i de la seva història, com el Jordi Albadalejo,  i pescadors de la Confraria de Badalona, com els germans Costa,  guiaran la sortida. El tast de vins anirà a càrrec del celler Alella Vinícola, a bord  del trajecte. Per obtenir informació i reserves, envieu un correu a events@marinabadalona.cat tot indicant a quina de les sortides voleu navegar (9h, 10.30h, 12.30h), el número de persones i si són adultes (més de 12 anys). El preu de la sortida és 20 euros adults i 15 euros menors de 12 anys. Inclou la navegació, la ponència i el tast.  Us confirmarem la reserva, amb algunes indicacions per a la navegació. No badeu que volen!

 

BADALONA, ENTRE LES DIFERENTS CIUTATS DEL MÓN QUE ACULL LA II BIMBO GLOBAL ENERGY RACE

Ja tenim a Badalona la II edició de la Bimbo Global Energy Race. Una carrera que es celebrarà el proper dia 24 de setembre que espera una gran participació. Hi haurà dos tipus de participacions, la més competitiva serà la 10K que començarà a las 09.00h i la més familiar la 3K Family RUN que començarà a les 09.15h. Global Energy Race promet per cada participant, donar 1 pa de motlle Bimbo al Banc d'Aliments. Consulta totes les novetats a: http://www.globalenergyracebcn.com/

LA TEMPORADA ES REPRÈN AL SETEMBRE AMB EL CAMPIONAT DE PESCA INFANTIL, MEMORIAL MIQUEL VERA

Com cada setembre, el campionat de Pesca Infantil en memòria de Miquel Vera torna. 40 nens i nenes s'aproparan a aquesta pràctica esportiva en el Port de Badalona. Se celebrarà el diumenge 10 de setembre a las 09.00h al Moll de Capitania. SObre les 13.00h es farà el pesatge i a les 13.40h la entrega de regals i premis als guanyadors i guanyadores. Es tot un espectacle veure amb quina il·lusió s'inicien i fan el pesatge i sobretot, l'animació del Port. Tota la informació a http://www.badamarpesca.es/

EL PORT I L’INSTITUT GUTTMANN INICIEN COL·LABORACIÓ AMB EL CAMPUS PER A JOVES EUROPEUS AMB LESIÓ MEDUL·LAR

 

L’Institut Guttmann organitza amb l’Hospital Sunnaas (Noruega) el Camp Spinal H2O  un campus internacional del 3 al 9 de setembre a Barcelona, amb activitats a Badalona i Torredembarra. Ambdues institucions, dedicades a la neurorehabilitació de persones amb discapacitat d’origen neurològic, uneixen esforços per oferir a joves que pateixen les conseqüències d’una lesió medul·lar la possibilitat de conviure amb altres joves en situacions similars.  El campus s’ambientarà en un entorn marítim, aprofitant el clima mediterrani i incloent activitats d’aigua com pàdel surf, wake, submarinisme, natació, navegació o caiac. Els participants navegaran dimarts 5 i dimecres 6 en el quetx Ciutat Badalona i dijous 7 faran vela a bord dels J80 de la Base de Navegants, l’escola de vela del Port.

 

350 NENS I NENES FAN BATEJOS DE MAR AL PORT COM A RETORN SOCIAL PER LA CELEBRACIÓ DEL REGGEATON BEACH FESTIVAL

Concretament, 353 nens i nenes i joves de diferents casals que entitats i fundacions han desenvolupat a la ciutat durant el mes de juliol han pogut practicar esports nàutics  en el Port de Badalona (pàdel surf, caiac, vela lleugera en J80 i els més petits, navegació a vela tradicional amb el quetx Ciutat Badalona) gràcies a l’acord subscrit entre Marina de Badalona i l’Ajuntament de Badalona, com a retorn social de la celebració del Reggaeton Beach Festival. És a dir, que Marina de Badalona destinarà part dels ingressos obtinguts pel lloguer de l’espai de l’aparcament del port on se celebra aquesta cita musical i festiva el dissabte 29 de juliol a costejar de les activitats esportives d’aquests infants i joves. 

L’oferta enviada a aquestes entitats a finals de juny va obtenir resposta positiva, en primer lloc, del Casal Esportiu organitzat des de l’Ajuntament de Badalona. Han estat  132 nens i nenes dels que han participat en el casal municipal els que han gaudit d’una jornada en el port, 106 en activitats de pàdel, caiac i J80 i 26 en una navegació amb el quetx Ciutat Badalona. Els següents beneficiaris han estat 77 nens i nenes i joves apuntats als casals de La Rotllana; 57 nens i nenes de la Fundació Salut Alta (37 en activitats de pàdel, caiac i J80, i 20, els més petits,  en una navegació amb el quetx Ciutat Badalona),  20 de la Fundació Germina, 18 persones de l’Ateneu Popular de Sant Roc, i 15 del Casal dels Infants.

També, en el marc de col·laboració que el Port ja va establir amb l’Espai Jove B2O l’edició anterior, en què es va estrenar aquesta iniciativa, 35 joves que consulten la programació que cada dia s’ofereix a la platja, han estat beneficiaris d’aquest acord amb el Marina de Badalona i l’Ajuntament, i per tant han fet bateig de caiac i pàdel i també de llagut, amb els clubs de rem de la ciutat (Club de Rem Badalona i seccions de rem del CN Badalona i del CN Betulo) que el practiquen i tenen la seva base operativa al port. 

EL REGGAETON BEACH FESTIVAL OMPLE BADALONA DE RITMES LLATINS EL DISSABTE 29 DE JULIOL!

R.B.F és sens dubte un projecte esperat per els joves de la ciutat. Aquest any, el Reggaeton Beach Festival es durà a terme a les instal·lacions del Port de Badalona on estrelles mundials del moviment llatí faran gaudir amb la seva música a tot el que vulgui assistir a un concert en primera línia de platja. A més dels concerts, es podrà gaudir de tot tipus d’activitats musico-culturals, gastronòmiques i esportives. Masterclass de Zumba, classes de balls llatins, tallers, botigues i moltes sorpreses més en aquesta jornada. Esteu al cas amb les informacions de l’exterior i les comunicacions on line i a les xarxes perquè aquest Fesival comporta restricció en l’aparcament i el trànsit pel Port.

EL PORT ACULL DIUMENGE A LES 9.30H LA SORTIDA DE LA 67 TRAVESSA NEDANT FINS AL NATACIÓ

Aquest diumenge, 23 de juliol, se celebra la 67 edició de la Travessia Nedant a Badalona, organitzada pel Club Natació Badalona. Fa anys que la prova parteix de la llosa del Moll de Capitania. De manera que a les 9.30h, uns 200 nedadors s’hi llençaran per fer un recorregut  de 2.500 metres nedant a mar oberta des del port, passant per la bocana, paral·lel al dic de recer, tot superant el pont del petroli, fins a la platja del Club Natació Badalona. Durant el temps que els nedadors surtin de la bocana, aquesta romandrà tancada. Disculpin les molèsties i gaudeixin de la cita esportiva.

LA GALA DE DANSA I LA NIT DE L’ÒPERA ARRIBEN AL PORT DE BADALONA PER A LA CINQUENA EDICIÓ DE LES NITS AL PORT

El Port de Badalona acull les dos últimes nits del festival Les Nits al Port. El últim divendres del festival, com ja és habitual des de fa cinc anys, es dedica a la dansa, una de les nits més esperades del festival plena de talent, on, joves locals han triomfat en companyies internacionals tornen a la nostra ciutat per sorprendrens un any més. I la última nit del festival, la Nit d’òpera, amb fragments de Tosca de Puccini i d’altres peces del gènere.

EL QUETX CIUTAT BADALONA I EL PAILEBOT SANTA EULÀLIA PROTAGONITZEN LA IV TROBADA DE VELERS TRADICIONALS DE DIUMENGE

 

El Port de Badalona celebra el diumenge 18 de juny la quarta edició de la trobada de velers tradicionals, amb el quetx Ciutat Badalona com amfitrió, se sumen el pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona, la Norena de l’Escola del Mar de Montgat, i d’altres com La Bruja, Sa Xicota, Pedaços, el Corb Marí, Sant Cosme... Com a novetat d’aquesta edició, s’afegeix l’exhibició i explicació del patí de vela, embarcació vinculada amb la trajectòria nàutica i esportiva de Badalona. L’Astral, el veler de l’ONG Open Arms, també podrà visitar-se durant tota la jornada i al resta d’embarcacions a partir de les 17.30h.

 

LA FESTA DUANWU S’AGERMANA AMB LES FESTES DE MAIG EN EL PRIMER FESTIVAL DRAGON BOATS AL PORT DE BADALONA

 

El Club Dragon Boats de Badalona, amb altres entitats i institucions que promouen la cultura xinesa, han organitzat els dies  26, 27 i 28 de maig el Primer Festival  Dragon Boats Badalona, una de les festes tradicionals més populars a la Xina i a la resta del  continent asiàtic aterra a Badalona per exposar el millor de l’esport, la gastronomia i els espectacles xinesos. No us perdeu aquest festival estètic i esportiu. Podeu participar fent un tast de l’embarcació o muntant un equip i participant en les competicions. Més informació http://festivaldragonboatbadalona.com/

 

MÉS DE 500 ESTUDIANTS D'INSTITUT PASSEN PER LA FIRA INICIA'T 2017, LA FIRA DELS OFICIS  

 

La segona edició de la Fira Inicia’t centra dijous 2 de març la darrera sessió del cicle “Anar a Mar”. Representants del món acadèmic, esportiu i empresarial exposaran a les 19h en el Centre d'Activitats Nàutiques del Port de Badalona què demanen a aquesta cita, programada del 18 al 21 de maig al Port de Badalona. La Fira està concebuda com un aparador per iniciar-se a la nàutica des del punt de vista del lleure i també com a opció professional (i per tant, prèviament formativa).   Hi intervindran Agustí Martín Mallofré, vice-degà de Promoció i Relacions Institucionals de la Facultat de Nàutica de la UPC; Frederic Valls Vilaespasa, director gerent Escola de Capacitació Nàuticopesquera de Catalunya;Xavier Torres, President de la Federació Catalana de Vela  i Toni Tió, President del Clúster Nàutic Barcelona  #portviu #EscoladelMar #AnaraMar #SortirDijous #oficisdelmar #batejosdemar

ESTRENA DEL I CICLE DE PEL·LIS DE PIRATES AL PORT: 30 I 31 DE MARÇ I 1 D'ABRIL

ENCARA NO SAPS QUI ÉS EL CAPITÀ BLOOD? Els dies 30, 31 de març i el 1 d’abril, el Port de Badalona acullirà 3 joies del cine clàssic de pirates.  El Capità Blood , El Pirata Carmesí i L’Illa dels Caps Tallats es projectaran a l’aire lliure per que persones de totes les edats puguin gaudir del cinema a la fresca. Les tres nits hi haurà lluna nova i l'hora de projecció seran el dijous i el divendres a la posta de sol, sobre les 20.15h i dissabte quan acabi l'espectacle piromusical a la platja, en el marc de la festa Pirates a Badalona.

 

RESTRICCIONS AL TRÀNSIT DE 9.30H A 10.30H PER LA CURSA BADALONA RUNNING: ENDAVANT ESPORTISTES!

 

Els comuniquem que com a conseqüència de la celebració de la Cursa Bdn Running es produiran interrupcions en l’accés al recinte portuari (via Nord i Sud) de les 9.30h fins les 10.30h del matí del diumenge 26 de març. De manera que seria interessant que adaptéssiu l’entrada al port a aquests horaris en què hi haurà restriccions. També recordar que està prohibit estacionar en l’àrea d’aparcament del Moll de Ribera. Moltes gràcies i disculpin les molèsties.

LA FIRA INICIA’T O DELS OFICIS ES CONSOLIDA:DOBLA PARTICIPACIÓ D’ESTUDIANTS I D’EXPOSITORS

 

Incia’t, la Fira de la Nàutica i els seus oficis, ha tancat la II edició amb un èxit important tant de públic com d’expositors, uns resultats que serveixen per consolidar aquest certamen entre les fires més originals, que exploren la iniciació de la nàutica en el lleure i com a camp professional i per tant, prèviament formatiu. Més de 500 nois i noies de diferents centres d’ensenyament de secundària de la comarca van explorar fins a 25 oficis del mar com a possibles sortides professionals; fer visites, practicar diferents esports nàutics i participar en xerrades. D’entre aquestes destacar la de Dídac Costa, segon espanyol en completar la Vendée Globe i que, davant d’un aforament ple, va explicar la seva increïble aventura en solitari al voltant del món en un IMOCA 60 l’any 2000. Els Joves van aprofitar per preguntar i conèixer de primera mà què significa navegar. En el mateix acte van ser-hi presents les noies del “Sailing Female” equip Femení de regates de la Facultat Nàutica de Barcelona, que van participar en una regata universitària durant la Setmana Santa esponsoritzades per Marina de Badalona.

m

TRAVESSIA DE L'EQUINOCCI  DE BADALONA A ARENYS MÉS SOCIAL QUE COMPETENCIAL

Aquest cap de setmana, 18 i 19 de març, se celebra la novena  edició de la TRAVESSA DE L'EQUINOCCI, organitzada pel Club de Vela Badalona, que enguany està concebuda amb un tarannà més social i menys competitiu. No en va, la línia de sortida és el bar del Port de Badalona a on se farà, dissabte al matí l’esmorzar, i des d’aquest punt i amb  rating invers (per afavorir l’arribada més coordinada) aniran sortint les embarcacions que hi participen. La línia final serà un bar de còctels d’Arenys de Mar, i cada tripulació haurà de confeccionar, conforme vagi arribant, un combinat al seu gust. Innovacions per fomentar la relació més que la competició. Puntua només la travessa cap a Arenys. Diumenge, diada de Sant Josep, el retorn va  per lliure. Més informació a http://velabadalona.cat/web/

 

AMPLIACIÓ DEL RECORREGUT FINS A CANYADÓ I LA FREQÜÈNCIA DE PAS CADA 20 MINUTS DE L’AUTOBUS BD7

Des del 28 de febrer, el recorregut del bus B7 i el del B44 es fusionen, de manera que des del Front Marítim es pot arribar fins al centre de la ciutat (fins el metro de Pompeu Fabra) i fins als barris de Pomar, Morera, Canyadó i Casagemes, àrea de la ciutat que connectarà amb el litoral i amb l'estació de tren de rodalies de Sant Adrià i el tramvia. La freqüència de pas també millora i s'estableix en 20 minuts durant totes les franges horàries del dies feiners. Trobareu més informació sobre horaris en festius  i agost i consolidació o canvis en les parades en www.tusgsal.cat

LA NAVEGACIÓ A BAETULO, CLAU DE L'IMPERI ROMÀ PER EMPODERAR-SE D'UN MAR PROPI

Si el Mediterráneo era concebido y por tanto identificado por el Imperio Romano como el Mare Nostrum fue, sin duda, porque dominaban la técnica de la navegación y porque el transporte marítimo fue vital en su mantenimiento y consolidación. De todo esto nos hablará Gustau Vivar, jefe del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, este jueves en el marco  del ciclo #AnaraMar a las 19h, pero en  la Sala de Actos del Museu Municipal de Badalona (ni en  la Escola del Mar ni en el Port) #portviu #EscoladelMar #Baetulo

PROVA DE REM INDOOR AL PORT, ORGANTIZADA PEL BETULO I EL MARÍTIM DE BARCELONA

El Port de Badalona acull el diumenge, 5 de febrer, a partir de les 10.00 la segona ronda de la competició indoor amb ergòmetres, organitzada pel Club Nàutic Betulo de Badalona i el Reial Club MarítMarítim de Barcelona. Ambient assegurat! La primera ronda es va fer el novembre a Barcelona, la segona és a Badalona i la decisiva serà el març, de nou al Marítim. Podeu seguir la competició i l'ambient directament a la Sala Maristany, o des de l’exterior donat que és una sala amb vitralls. Cada equip, de 4 vogadors o vogadores, ha de fer una sèrie de 2.000 metres i sortir, perquè es tornaran per relleus. Fins que passin totes! L’equip guanyador absolut de la competició aconseguirà un remergòmetre nou de trinca per al seu club o gimnàs.

L’AFECTACIÓ DEL CANVI CLIMÀTIC A LES COSTES, XERRADA DE L’”ANAR A MAR” DEL DIJOUS 2DE FEBRER

Ara que està assumit, excepte per algunes persones que tenen massa poder (...), que el canvi climàtic és un fet i que la contribució humana està fora de qualsevol discussió, hem convidat a Salvador Samitier Martí, cap de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, perquè ens expliqui com afecten aquestes alteracions als mars i als oceans. La cita és dijous, 2 de febrer, a les 19h, al Port de Badalona. El títol de la interessant i actual xerrada és "La costa catalana i el canvi climàtic: necessitat d'adaptar-se”.

APLICACIÓ DE LES TARIFES 2007 EN ELS SERVEIS DEL PORT DE BADALONA, QUE S’APUGEN UNA MITJANA DE L’1%

 

Des d’avui, 1 de febrer, entren en vigor les noves tarifes dels serveis prestats des de Marina de Badalona per al 2017 i aprovades pel Consell d’Administració celebrat el 18 degener passat. En termes generals, l’increment en la majoria de serveis (lloguer, pallols, escar i ocupació d’espais) és d’un 1%. Un dels serveis congelats és el preu de la rampa, per promoure l’ús intensiu i massiu de la nàutica més popular, la que es gaudeix amb embarcacions lleugeres  i de petita eslora.

"QUAN EL MAR ENS FA ESTERNUDAR" PROPERA XERRADA DEL CICLE DE CONFERÈNCIES ANAR A MAR

Superat el període nadalenc, el proper dijous, 12 de gener, es recupera el programa del cicle de conferències “Anar a Mar” organitzat per Marina de Badalona i l’Escola del Mar de l’àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona. La cita de dijous  té per títol “Quan el mar ens fa esternudar”, i consisteix en l’explicació per part de la biòloga i oceanògrafa Magda Vila Reig,  de l’Institut de Ciències el Mar, de l’estudi de les proliferacions d’algals bentòniques amb repercussions sobre la salut púbica. En aquesta ocasió serà a l’Escola del Mar, a les 19h.

Pel que fa a la resta del mes de gener, la següent proposta es titula “Els valors de la vela transoceànica”. En aquest cas, l’Anna Corbella, una de les tres dones que han fet la volta al món sense escales a bord d’un veler, ens explicarà la seva experiència a la Barcelona World Race 2005-2016, que va compartir amb Gerard Marina. Sorgiran molts temes, la base “mini”, navegar en solitari, anècdotes, projectes de futur. No perdeu l’oportunitat de passar la tarda amb una regatista i creuerista de primer nivell. D’acord amb l’alternança del lloc on es fan les sessions, la cita amb la Corbella és a les 19h, al Centre d’Activitats Nàutiques del Port.

Tancarem gener amb l’expert en biologia marina Stefano Ambroso, que compartirà els treballs d’investigació que  ha realitzat des de l’Institut de Ciències del Mar i des del CSIC que desvetllen la vida que s’amaga dins i sota del gel antàrtic. El títol: Biodiversitat antàrtica: Què hi ha a dins i a sota del gel.

 

Recordar que les 12 conferències es fan els dijous des del 17 de novembre al 2  de març, de manera alternativa a l’Escola del Mar i al Port de Badalona, i així fins a acabar la programació. Amb l’única excepció d’una xerrada al Museu Municipal de Badalona el 16 de febrer de 2017. Totes les conferències són gratuïtes i comencen a les 19 hores.

”Anar a Mar” és l’evolució i la maduració d’aquells “Retalls de Mar” convocats durant més d’11 anys des de l’Escola del Mar, que després d’anys d’interrupció es  van reprendre amb  “Apropa’t al Mar, Apropa’t al Port”, impulsats des de Marina de Badalona. El curs passat, el Port i l’Escola es coordinen per impulsats plegats el cicle, que va engegar al novembre la segona temporada amb la voluntat de consolidar-se i esdevenir un reflex de la col·laboració entre l’Escola del Mar i el Port de Badalona, entès també com a eina pedagògica.

PATGE REIAL, CARTA I CARAMELS, CRIDA ALS REIS I TALLER DE FANALETS ELS DIES 3 I 4 DE GENER  AL PORT DE BADALONA

Los Reyes Magos vendrán a Badalona por mar y en el puerto de Badalona habrá preparativos los días 3 y 4 de enero. Un paje recogerá las cartas y repartirá caramelos de cinco a ocho de la tarde. Habrá talleres de fanalets y de manualidades de los Reyes la misma jornada. La Crida als Reis partirá del Puerto el día 3 a las 19.30 horas. Podéis hacer la reserva para las actividades en el correo events@marinabadalona.cat y el paje real os confirmará las reservas el día 2 de enero, que será cuando venga ya por el puerto a hacer los preparativos.

EL GRUP MELIÀ, PART DEL CONSORCI QUE HA OPTAT PER CONSTRUIR I EXPLOTAR L’HOTEL DEL PORT DE BADALONA

L’empresa Tourism Business Builders  - formada per Meliá, la constructora ACSA-Sorigué, Joan Marcé Arquitectes i l’enginyeria BAC-  oferten 9MEUR en el concurs per construir i explotar l’hotel del Port de Badalona, segons l’oferta econòmica valorada per la mesa de contractació del concurs de la subhasta de la parcel·la hotelera del Port de Badalona. L’oferta d’aquest consorci, que ha sumat 89,5 punts de les valoracions sobre un total de 100,  proposa un hotel de quatre estrelles i 184 habitacions de diferents tipologies. Amb aquesta resolució, la mesa elevarà al Consell d’Administració  de Marina de Badalona la seva proposta, ja que és el Consell d’Administració l’òrgan adjudicador. La previsió és que es reuneixi  a finals de gener. La programació tècnica acompleix amb el calendari d’obres inclòs en el plec, que seria de 24 mesos de construcció, un cop aprovat el projecte i obtinguda la llicència d’obres –tràmits que podrien durar de 8 a 10 mesos-. De manera que l’hotel seria una realitat al llarg del segon semestre del 2019.

EL TEMPORAL DE LLEVANT HA ENTRAT AMB MOLTA FORÇA AL PORT, I S'HA DE PROCEDIR AMB PRUDÈNCIA

La previsió de temporal s’ha complert i des del Port s’ha activat l’operatiu. L’accés al passeig del dic de recer ha estat tancat, així com l’accés de personal al pantalà L. Només hi ha accedit el personal del port per acompanyar els amarristes a reforçar o revisar les seves embarcacions. També s’ha habilitat un accés alternatiu a l’aparcament, perquè no es pot circular tan a prop de la influència de les onades, que rebassen el dic en algunes ocacions. Tot i que la bellesa de l’espectacle és innegable, es demana molta precaució per la força i la violencia que acompanya aquesta visió de les onades.  El temporal està amainant però la prudència s’ha de mantenir.

EN MARXA LA PLATAFORMA DE COORDINACIÓ D'ACTIVITATS EMPRESARIALS PER AL PORT/ACPET

 

L’1 de desembre de 2016 ha entrat en funcionament la “Plataforma de Coordinació d’Activitats Empresarials”. Es tracta d’una eina tecnològica impulsada des dels Ports membres de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics  (ACPET) per facilitar, unificar i simplificar la gestió de l’accés dels industrials, proveïdors i professionals que hi treballin.  Amb aquesta iniciativa es vol donar el màxim de garanties respecte al compliment de la normativa de la prevenció de riscos laborals i la coordinació d’activitats empresarials. Es tracta d’una plataforma d’ús compartit entre els Ports associats a l’ACPET, de manera que quan un usuari introdueixi les dades, seran visualitzades per la quarantena de Ports membres. De manera que si bé la primera acció de pujar a la Plataforma tota la documentació requerida pot resultar una feina afegida a la del dia a dia, és temps guanyat en el cas de treballar o voler accedir a altres Ports associats. En cas de documentació que s’hagi d’anar actualitzant (com TC o assegurances) l’eina va avisant.

DEL 17 DE NOVEMBRE AL 2 DE MARÇ, NOU CICLE DE CONFERÈNCIES “ANAR A MAR” AL PORT I A L'ESCOLA DEL MAR

El periodista Pere Renom, reporter del programa de  divulgació científica Quèquicom obrirà el dijous 17 de novembre la primera conferència del cicle “Anar a Mar”, que organitza el Port de Badalona amb l’Escola del Mar i que consten d’una programació de 12 cites. Totes són els dijous, a les 19h i s’aniran alternant entre la seu de l’Escola del Mar, a la Rambla, i el Centre d’Activitats Nàutiques del Port . Renom compartirà l’aventura de travessar nedant l’Estret de Gibraltar.   La segona cita serà el 24 de novembre amb part de l’equip de les tripulacions de l’Astral, el veler de l’ONG Proactiva Open Arms, que explicaran la situació de  la costa central del Mediterrani des del seu leitmotiv: Som socorristes i salvem vides.  Open Arms va intensificar la seva presència al Mediterrani Central quan es va tancar la ruta a través de Turquia, tot i que manté un nucli operatiu a Lesbos.

EL PORT AMPLIARÀ LES OFERTES DEL SALÓ DURANT TOT EL MES D'OCTUBRE

 

L’entrada en servei de gairebé 200 amarradors per embarcacions motores d’una eslora de 8 metres centra l’interès en el Port de Badalona de cara als visitants de l’edició del Saló Nàutic de Barcelona que comença demà, 12 d’octubre, al Port Vell. Davant d’aquesta expectativa, Marina de Badalona allargarà la promoció dissenyada per al Saló –el port és a  l’estand de l’ACPET, el D489-  fins a finals de mes, i es podrà concretar a les oficines del Port. L’oferta consisteix en aplicar un 20% de descompte sobre el preu final de l’amarrador del canal. Rebaixa sobre les tarifes del 2017, que serà el moment en què la societat podrà comercialitzar formalment aquestes unitats. El Port complementa amb oferta cultural les promociones comercials. De manera que informarà del cicle de conferències “Anar A Mar, que impulsa amb l’Escola del Mar i que convoca 12 cites els dijous de novembre a març. També té a punt les dates de la segona edició de la Fira Inicia’t, la fira de la nàutica i els seus oficis, que es farà del 18 al 21 de maig. I sorteja dues places per a una passejada en el quetx Ciutat de Badalona, amb un dinar inclòs, gentilesa d’un establiment de restauració del Port.

ACCIÓ GASTRONÒMICA QUE COMBINA PEIX, VI DO ALELLA, QUETX I DEBAT ESTRATÈGIC DIUMENGE AL PORT

Amb l’entrada de Badalona a la DO Alella, no només s’incorpora a la denominació un llarg bagatge cultural, patrimonial i econòmic al voltant del vi, sinó que també ho fan altres activitats productives que formen part de la memòria col·lectiva de la ciutat i que encara mantenen la seva activitat a dia d’avui. Una d’aquestes activitats és la pesca artesanal, que sostinguda durant tots aquests anys per la Confraria de Pescadors de Badalona, alhora que amb la seva presència ens trasllada un llegat patrimonial i cultural que forma, en gran part, el nervi fundacional de la ciutat.  La Sargantana Cooperativa promou el diumenge 9 d'octubre una acció gastronòmia que combina peix, vi DO Alella, sortida en el quetx i degustacions, Així com converses de taverna amb els pescadors i un debat al voltant de la ciutat i la seva vinculació amb el vi. En el debat participaran, entre d'altres, el regidor Àlex Mañas i el director del Campuc de l'Alimentació de la UB Màrius Rubiralta.

Marina de Badalona dóna suport a aquesta acció promoguda per la Sargantana Coop, en un intent de fer un pas endavant i organitzar aquesta acció gastronòmica per posar en valor aquests actius econòmics i culturals. Les sortides complementen el programa i les podeu gestionar en aquesta mateixa plana web.

La primera sortida anirà a càrrec d’un especialista de la DO Alella i en la segona i en la tercera, el ponent serà un membre de la Confraria de Pescadors. En les tres, hi haurà degustació de vi blanc d’Alella Vinícola.

40 NENS I NENES PARPTICIPEN EN EL  CAMPIONAT DE PESCA INFANTIL EN EL MOLL DE CAPITANIA

La cita torna cada setembre, amb el campionat de Pesca Infantil amb boia, en memòria del Miquel Vera.  40 nens i nenes podran apropar-se a aquesta pràctica esportiva en el Port de Badalona. La cita és a les 9 al Moll de Capitania. Recomanem venir amb temps donades les restriccions de trànsit perquè el concurs coincideix amb la celebració de la Cursa Global Energy. Sobre les 13.00h hi haurà la pesada i a les 13.40 el lliurament de regals i premis als guanyadors.

BADALONA, UNA DE LES 37 CIUTATS PROTAGONISTES DE LA GLOBAL ENERGY RUN- BIMBO RACE

 

Badalona, i concretament el seu front litoral, marquen els 10 quilòmetres de recorregut de la cursa Global Energy Run que se celebra diumenge en 22 països i 37 ciutats. La festa final de la cursa així com el llliurament dels dorsals durant el matí de diumenge se celebrarà en el Port. També la majoria de l’itinerari de la caminada de 3 quilòmetres recorre el Port de la ciutat. Compartir que durant la jornada es manté la tarifa plana de l’aparcament de 4€ de 8h del matí a 20h del vespre.

PRIMER FESTIVAL DRAGONBOATS A BADALONA PER PROMOURE AQUESTA EMBARCACIÓ A REM 

El Port de Badalona és l’escenari dissabte del primer Festival DragonBoats Badalona, concebut com la presentació d’aquest esport de rem d’origen xinès. Es tracta d’una embarcació a rem en la que a més dels bogadors hi ha una persona que marca el ritme amb un tambor i el timoner. Des de les 15h fins a les 20h hi haurà exhibició i tast de DragonBoats, taller de maquillatge i dibuix, parlaments i presentació de l’activitat i es podrà ballar “zumba”. La comunitat xinesa del Barcelonès Nord està impulsant la constitució d’un club per promoure i consolidar aquesta pràctica. Tothom està convidat.