LE PORT QUE VOUS RECHERCHEZ Accessible, ouvert et compétent ET VOUS, QUE FEREZ-VOUS EN
NAVIGUANT CETTE SAISON ?
La mer vous attend
VOTRE PORT SUR LA CÔTE
DE BARCELONE
Centralité et dynamisme
NULLE PART ILS N'AURONT SO
CAREFUL AVEC VOTRE BATEAU
Pour les installations et les professionnels
BIEN PLUS QU'UN PORT,
UN PROJET DE LA VILLE
La force motrice de la transformation du littoral

CAMPANYES AMBIENTALS

I JO QUÈ PUC FER?
Campanyes

UN ESPAI SENSIBLE DEL MEDITERRANI A PRESERVAR

En el litoral de les comarques del Barcelonès, el Maresme i la Selva en aigües molt freqüentades pels navegats d’aquesta àrea i d’aquest port, es troben Els Canyons del Maresme, zona ZEPIM (Zona Especialment Protegida d’Importància per al Mediterrani) de gran profunditat rica en nutrients que atreu la diversitat de mamífers com el dofí llistat; el dofí d’olla gris, el dofí mular o el rorqual comú (espècies incloses en el catàleg nacional d’espècies amenaçades).Per protegir aquest espai, com les Praderies de Posidònia (planta singular, endèmica del Mediterrani, de gran importància ecològica) que es mantenen en aigües de Mataró, el Port de Badalona recomana seguir el protocol de bones practiques de l’albirament responsable d’espècies i de fondeig, de pesca i de busseig, indicacions incloses en el Codi de Conducta Ambiental.

Podeu aprofitar:
www.submon.org
www.posimed.org

Campanyes

FEM UNA NAVEGACIÓ RESPONSABLE

Les fanerògames marines són unes plantes protegides que trobem a tots els mars, però la Posidonia oceanica és l’única només es troba al Mediterrani. Els alguers, les zones on es reprodueixen, també són d’una gran importància pesquera. La seva preservació és clau per minimitzar els efectes del canvi climàtic i afavorir la conservació d’espècies i ecosistemes. Per navegar d’una manera segura i conservar els ecosistemes marins hem de tenir presents els següents consells

  • Respecta les zones i limitacions establertes pels serveis de temporada autoritzats i la normativa a les zones protegides.
  • Busca una zona de boies de fondeig per amarrar l’embarcació
  • Si no pots accedir a una zona de boies, procura buscar un fons sorrenc, o una clariana suficientment lluny de la praderia de fanerògames.
  • Recorda que ancorar sobre praderies de fanerògames marines és ineficaç, s’encalla i destrueix els organismes que formen part de la comunitat.

Altrament, la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una nova eina per tenir la millor informació disponible sobre el fons marí. L’app FanCat et permet saber en tot moment, mentre navegues, on hi ha plantes a preservar. Fem entre tots una navegació més responsable. Obté tota la información AQUÍ

Campanyes

PREMIS SALVAMENT MARÍTIM ODS14

Seguint el programa ODS 14 de Nacions Unides per al desenvolupament sostenible dels oceans, mars i recursos marins, Salvament Marítim ha convocat la cinquena edició dels seus Premis ODS amb l’objectiu d’impulsar i difondre iniciatives que contribueixin a aquest programa. Si tens un projecte que contribueixi a la conservació del medi ambient marí, participa en una de les 2 categories d’aquest concurs (Major contribució i Millor iniciativa de sensibilització de conservació marina).
Els guanyadors rebran un premi honorífic (no comporta dotació econòmica).

Podeu consultar la informació del concurs AQUÍ

Campanyes

GAUDEIX RESPONSABLE

Campanya d’ANEN per conscienciar sobre la navegació responsable i segura de motos aquàtiques.
Des d’ANEN,  Associació Nacional d’Empreses Nàutiques, han llançat la campanya « Gaudeix Responsable » donat l’increment del turisme nàutic i l’augment d’usuaris que han trobat en aquest sector, i especialment en el món de les motos aquàtiques, una alternativa d’oci segura. Pilotar en hores de llum diürna, consultar la informació del temps abans de sortir a navegar (i conèixer la terminologia), respectar les altres embarcacions… aquests són alguns dels consells i pautes que han elaborat perquè, tot i l’increment d’usuaris, es pugui continuar gaudint de la nàutica.

Podeu consultar aquesta campanya fent clic AQUÍ