Avr 23

Jornades de portes obertes al veler ‘Astral’ de l’ONG Open Arms al Port de Badalona

  • Des del dilluns 22 al diumenge 28 d’abril escoles i públic en general, podran visitar el veler “Astral” d’Open Arms. Les escoles hi poden anar en horari de mati, i el públic en general a la tarda.
  • El dissabte 27 d’abril al matí es farà una lectura de contes a bord de l’embarcació, en el marc de la celebració de Sant Jordi.
  • Voluntaris de l’ONG explicaran la missió i la història del vaixell, des de la seva primera missió a l’illa de Lesbos fins a la darrera intervenció humanitària a Palestina.

A partir de dilluns, dia 22 d’abril, i fins el diumenge 28 d’abril, la Fundació Open Arms farà visites guiades al veler “Astral”, el primer de l’ONG i que té base al Port de Badalona.

Els dies feiners al matí (10 h a 14 h) estan reservats per als centres escolars i les tardes (16 a 18 h) per al públic en general, sense que calgui reserva prèvia. El cap de setmana, amb els mateixos horaris tant de matí com de tarda, també hi podrà anar el públic en general.

Per a celebrar la Diada de Sant Jordi, el dissabte 27 d’abril, de 10 h a 14 h, es farà una lectura de contes editats per Open Arms.

Durant les visites al veler, voluntaris de l’ONG explicaran la història, la missió, els projectes, la trajectòria i el context actual d’Open Arms, des dels seus inicis a l’illa grega de Lesbos, on va realitzar la primera missió, fins a la darrera intervenció humanitària a Palestina, sense oblidar el trasllat dels operatius al Mediterrani Central o la implementació del projecte “Origen” a països com el Senegal.

També hi haurà, al mateix veler, una petita mostra dels objectes de marxandatge que ajuden al sosteniment econòmic de l’organització. Entre ells, destaquen exemplars de les narracions “Contes a la deriva”, que expliquen les històries de persones que en algun moment s’han creuat amb Open Arms enmig del mar. Són, precisament, els relats que podran sentir-se el dia 27.

Totes aquestes accions formen part del conveni de col·laboració entre la Fundació PROA (Proactiva Open Arms) i el Port. Marina Badalona, per la seva banda, aporta de manera gratuïta espais per a la seu i per a l’amarrador del vaixell, mentre que Open Arms fixa un seguit de contraprestacions de caràcter social. Entre aquestes, estan la convocatòria de jornades de portes obertes i la cessió d’hores de socorrisme per a actes de la ciutat, com és el primer bany de l’any a la Platja de la Marina.

Leave a reply

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *