Apr 19

Retransmissió en ‘streaming’ per veure el cel en temps real en diferents indrets d’Espanya al Port de Badalona

  • Activitat gratuïta al Port de Badalona, el proper dissabte 20 d’abril, a partir de les 20.00 hores, organitzada per Nautic Ocean.
  • A través d’una connexió en directe es podrà veure el cel de tots els territoris del projecte “Sea Starliht”.
  • És necessari fer una reserva prèvia: http://seastarlight.gr8.com.
  • L’objectiu del projecte i de la iniciativa és posar en valor el medi natural del nostre entorn, tant el celeste com el marí, estretament interrelacionats.

 

El proper dissabte, 20 d’abril, en el marc del XVII l’Aniversari de la Declaració Starlight a l’illa de La Palma, el Port de Badalona acollirà una retransmissió en ‘streaming’ per veure el cel de tots els territoris del projecte “Sea Starlight”. Les persones que hi participin podran descobrir estels, astres i constel·lacions, i com es vinculen amb la navegació.

L’activitat l’organitza un dels operadors del Port, el centre Nautic Ocean, que lidera el projecte estatal “Sea Starlight”. Consistirà en enllaçar amb les diferents seus territorials de tota Espanya, que en l’àmbit de Catalunya es desenvolupa a Badalona. Des d’aquí, es podrà contemplar el mateix cel que es veu en aquell moment, des del mar, a bord d’embarcacions.

La connexió a l’activitat serà a les 20.00 h i la reserva per accedir a l’enllaç s’ha de fer a: http://seastarlight.gr8.com.

El dret a gaudir de la llum dels estels

La unió de mar i cel ha fet possible aquesta activitat d’astroturisme amb base al Port de Badalona. La idea és valorar el medi natural del nostre entorn, tant el marí com el celeste, estretament interrelacionats.

La Declaració Internacional sobre la Defensa del Cel Nocturn i el Dret a la Llum de les Estrelles es va aprovar a l’illa de La Palma l’abril de 2007. A partir d’aquesta iniciativa, es va crear la Fundació Starlight, que protegeix aquests principis de manera activa i promou activitats formatives i divulgatives adreçades a diferents sectors. El seu objectiu és valorar i protegir la qualitat del cel estelat, estendre l’afició a l’astronomia a la societat i generar economia en torn a la contemplació i interpretació del cel estrellat.

L’acreditació Starlight per l’illa de La Palma va marcar una fita de compromís internacional en la defensa del cel nocturn i del dret a gaudir de la llum dels estels.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *