PLATJA DE LA MARINA

UNA CALETA URBANA AMB MOLTES POSSIBILITATS

METROPOLITANA I A L’HORA UN RACONET

Tot i estar a prop del mar, no tots els ports poden dir que disposen d’una platja… però aquest no és el nostre cas. El Port de Badalona compta, dins de l’espai de domini portuari, amb una caleta urbana, la Platja de la Marina, situada entre el dic sud del Port i el barri de la Mora, subjecta, per la seva peculiaritat, a dinàmiques diferents de la resta de platges de la ciutat.

Per exemple, manté un horari d’obertura i tancament segons les temporades, d’acord amb l’entesa del Port, la comunitat veïnal i l’Ajuntament de Badalona per afavorir el comportament cívic en l’espai natural. També disposa de dos accessos directes, des de l’interior del Port -el millor per a aportar la logística per als esdeveniments-, i des del carrer de la Mar Jònica.

Està inclosa en el catàleg de platges metropolitanes des del juliol del 2020, quan va entrar en servei amb l’autorització de la Generalitat de Catalunya després dels treballs de descontaminació i d’adequació dels espais assumits des de Marina de Badalona, i que van suposar un cost de gairebé 2 milions d’euros.

Ha estat sotmesa a un procés per regenerar els contaminants de la sorra, derivada del passat industrial químic de l’àrea. Es tracta d’una platja d’uns 150 metres de longitud, entre 30 i 60 metres d’amplada, una superfície de més de 7.000 m2 i amb sorra fina de bona qualitat. Aquest espai està protegit per l’espigó del Port, fet que la resguarda més dels temporals, especialment de les llevantades o de borrasques del nord-est.

En el marc del conveni global de l’Ajuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona és aquesta entitat supramunicipal l’encarregada de realitzar el servei de neteja fixat en temporada baixa i l’augment de la freqüència en temporada alta, de mitjans de juny a mitjans de setembre, amb neteja diària i garbellat, i també de manual si s’escau; així com de facilitar els elements de senyalització, els serveis de socorrisme i vigilància, papereres i la neteja nocturna amb màquines de tota la sorra.  En la segona temporada, el 2021, s’hi ha sumat accessos amb passeres i aparca bicicletes.

La platja de la Marina, juntament amb la de Sant Sebastià de Barcelona, són dues platges portuàries del litoral metropolità, amb un caràcter totalment urbà, fet que facilita desplaçar-s’hi a peu o en bicicleta des de casa.

Per a les properes temporades, es preveu completar serveis i també programar activitats i usos lúdics de manera continuada, com serveis gastronòmics amb una guingueta i propostes per, a més de gaudir del paisatge natural de la platja i els banys de mar, realitzar activitats com pàdel surf, pàdel ioga, esnórquel, vela lleugera…que se desenvolupen, de moment, de manera puntual.

SERVEIS DE LA PLATJA DE MARINA

PDF