QUETX CIUTAT BADALONA EXPERIÈNCIES ÚNIQUES
A BORD D’UNA EMBARCACIÓ CENTENÀRIA

NAVEGA AL MATÍ I DESCOBREIX LA CIUTAT DES DEL MAR, EMBARCA’T A LA POSTA DE SOL, VIU UNA AVENTURA PIRATA O TRIA CONÈIXER LES AUS MARINES. SEMPRE ENCERTARÀS
Va de Pirates

Ja abans del segle XV eren freqüents les incursions dels pirates algerians i tunisencs a les nostres costes. A Badalona, n’hi havia un de ben temut: el corsari Catxidiable. Aventures en família!

RESERVAR
Albirament d’aus

De les aproximadament 9.000 espècies d’ocells que existeixen al món, unes 300 són considerades ocells marins. Aquesta experiència et proposa cercar-los en el seu medi

RESERVAR
BADALONA DES DEL MAR. EL NOSTRE SKYLINE

Com es veu la ciutat des del mar? S’identifica el campanar de Sant Josep? Quines eren les referències dels pescadors per retornar a la costa? Sabem nomenar el turó més alt. Coneix la història de la ciutat des d’una nova perspectiva: mirant des del mar

RESERVAR
POSTA DE SOL

Una de les sensacions més plaents és navegar en el moment màgic de la posta de sol. Si a més sumem fer-ho en una embarcació clàssica, l’experiència és irrepetible. O no? Perquè cada sunset és únic

RESERVAR

DESCOMPTES DE 10%

10% preu final a les persones socies de l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona

DESCOMPTES CARNE JOVE

10% preu final als titulars del Carnet Jove de Badalona

DESCOMPTES 10% HOSTATJES

10% preu final persones hostatjades en l’hotel Marina Sallès

QUETX CIUTAT BADALONA

L’EMBARCACIÓ CLÀSSICA DE 1929 FUNCIONA COM A ESCOLA DE NAVEGACIÓ TRADICIONAL I ÉS SÍMBOL DE LA CIUTAT

NAVEGA PER LA COSTA DE BARCELONA

L’embarcació Ciutat Badalona és un quetx clàssic bastit l’any 1929 en les drassanes de Dinamarca que inicia la seva trajectòria amb activitats de comerç local de minerals, gra i altres productes de primera necessitat. Buc de comerç i cabotatge originari del Bàltic, en la dècada dels 70, després d’estar alguns anys en sec, inicia la seva travessa cap a les Antilles. Un dels secrets de la seva llarga vida és que va ser construït amb la millor fusta i amb bons materials, contràriament al que es podria desprendre del seu any de neixement, en una època de recessió.

L’any 2006 va ser adquirit per Marina de Badalona amb l’objectiu de recuperar-lo com símbol de la ciutat arreu on hi vagi. La primera gestió va consistir en canviar-li el nom (el darrer nom) de Johanne Regina pel de Ciutat Badalona. El procés de recuperació ha estat integral i complex, i al setembre de 2011 ja està a punt per a hissar veles.

L’embarcació està cridada a esdevenir un símbol de la ciutat en els ports en els que es desplaci i ésser nucli de múltiples activitats esportives, lúdiques i culturals. D’entre els projectes que s’estan dissenyant està el de crear una escola de vela tradicional, amb el dinamisme d’una embarcació totalment renovada i la recuperació dels valors de la feina en equip, la cooperació i també el repte personal d’aquest tipus de navegació.

També en ofertar sortides lúdiques naturalistes com l’observació d’aus, l’observació de la migració de balenes… I també culturals, com l’observació de l’sky line de la costa d’aquesta part del litoral i especialment el de la ciutat, les rutes comercials, les incursions pirates i la creació de la ciutat , … Les visites d’escolars també estan planificades. I, sens dubte, és un lloc excel.lent per a celebracions, per ofertar xàrters de cap de setmana o de més llarga estada, pot participar de regates de clàssics,… Hi ha moltes possibilitats.

Marina de Badalona no podria posar al servei de la seva ciutat l’embarcació sense la complicitat i la coordinació amb l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona, clau en l’aportació de tripulació voluntària per realitzar les travessies, amb el lideratge de Marcel Mongay, i encarregada del manteniment i assessorament tècnic.

Ciutat Badalona torna a navegar per representar a una ciutat marinera que recull el testimoni de la tradició tot mirant amb garantia al futur des del seu port urbà, punt des del que aglutinar a totes les persones amb trajectòria marina i base des de la que apropar a nous navegants. I les sortides programades en aquesta nova trajectòria són:

Informació sobre l’Associació dels Amics del Quetx Ciutat Badalona
Un grup de persones de Badalona afeccionades a la náutica i en particular a la navegació a vela, impulsats i assessorats per Marcel Mongay, s’ha proposat la tasca de promoure la recuperació, conservació i posada al servei per a tota la ciutat de la utilització de la nau, patrimoni de Badalona, tant per a finalitats culturals com esportives.

Si vol més informació sobre aquesta Associació, contacti amb www.amicsquetxciutatbadalona.cat
I poden formalitzar la seva afiliació amb l’Associació abans d’adquirir les entrades i així començar a plicar els descomptes.

PROGRAMES PEDAGÒGICS A BORD DEL QUETX

VISITES ESCOLARS AMB O SENSE NAVEGACIÓ

ALTRES ESDEVENIMENTS

Calendari Quetx