QUETX CIUTAT BADALONA

L’EMBARCACIÓ CLÀSSICA DE 1929 FUNCIONA COM A ESCOLA DE NAVEGACIÓ TRADICIONAL I ÉS SÍMBOL DE LA CIUTAT

NAVEGA PER LA COSTA DE BARCELONA

L’embarcació Ciutat Badalona és un quetx clàssic bastit l’any 1929 en les drassanes de Dinamarca que inicia la seva trajectòria amb activitats de comerç local de minerals, gra i altres productes de primera necessitat. Buc de comerç i cabotatge originari del Bàltic, en la dècada dels 70, després d’estar alguns anys en sec, inicia la seva travessa cap a les Antilles. Un dels secrets de la seva llarga vida és que va ser construït amb la millor fusta i amb bons materials, contràriament al que es podria desprendre del seu any de neixement, en una època de recessió.

L’any 2006 va ser adquirit per Marina de Badalona amb l’objectiu de recuperar-lo com símbol de la ciutat arreu on hi vagi. La primera gestió va consistir en canviar-li el nom (el darrer nom) de Johanne Regina pel de Ciutat Badalona. El procés de recuperació ha estat integral i complex, i al setembre de 2011 ja està a punt per a hissar veles.

L’embarcació està cridada a esdevenir un símbol de la ciutat en els ports en els que es desplaci i ésser nucli de múltiples activitats esportives, lúdiques i culturals. D’entre els projectes que s’estan dissenyant està el de crear una escola de vela tradicional, amb el dinamisme d’una embarcació totalment renovada i la recuperació dels valors de la feina en equip, la cooperació i també el repte personal d’aquest tipus de navegació.

També en ofertar sortides lúdiques naturalistes com l’observació d’aus, l’observació de la migració de balenes… I també culturals, com l’observació de l’sky line de la costa d’aquesta part del litoral i especialment el de la ciutat, les rutes comercials, les incursions pirates i la creació de la ciutat , … Les visites d’escolars també estan planificades. I, sens dubte, és un lloc excel.lent per a celebracions, per ofertar xàrters de cap de setmana o de més llarga estada, pot participar de regates de clàssics,… Hi ha moltes possibilitats.

Marina de Badalona no podria posar al servei de la seva ciutat l’embarcació sense la complicitat i la coordinació amb l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona, clau en l’aportació de tripulació voluntària per realitzar les travessies, amb el lideratge de Marcel Mongay, i encarregada del manteniment i assessorament tècnic.

Ciutat Badalona torna a navegar per representar a una ciutat marinera que recull el testimoni de la tradició tot mirant amb garantia al futur des del seu port urbà, punt des del que aglutinar a totes les persones amb trajectòria marina i base des de la que apropar a nous navegants. I les sortides programades en aquesta nova trajectòria són:

Informació sobre l’Associació dels Amics del Quetx Ciutat Badalona
Un grup de persones de Badalona afeccionades a la náutica i en particular a la navegació a vela, impulsats i assessorats per Marcel Mongay, s’ha proposat la tasca de promoure la recuperació, conservació i posada al servei per a tota la ciutat de la utilització de la nau, patrimoni de Badalona, tant per a finalitats culturals com esportives.

Si vol més informació sobre aquesta Associació, contacti amb www.amicsquetxciutatbadalona.cat
I poden formalitzar la seva afiliació amb l’Associació abans d’adquirir les entrades i així començar a plicar els descomptes.

PROGRAMACIÓ DE SORTIDES DE NAVEGACIÓ TEMÀTIQUES

Diumenge 1 de maig. Albirament d’aus.
Divendres 20 de maig. Posta de Sol.
Diumenge 22 de maig. Skyline de Badalona.
Dissabte 28 de maig. Posta de Sol.
Diumenge 29 de maig. Albirament d’aus.

Diumenge 12 de juny. Va de pirates!
Divendres 17 de juny. Posta de Sol.
Dissabte 18 de juny. Albirament d’aus.
Diumenge 26 de juny. Skyline de Barcelona.

PROGRAMES PEDAGÒGICS A BORD DEL QUETX

VISITES ESCOLARS AMB O SENSE NAVEGACIÓ

ALTRES ESDEVENIMENTS