set. 27

Visita institucional dels responsables de Marina Badalona a diferents ports gallecs

Imanol Sanz i Teresa Martín, gerent i cap de l’àrea de gerència de Marina Badalona respectivament, han realitzat un viatge institucional a Galicia per conèixer diferents ports del territori i reunir-se amb els seus responsables. En aquest recorregut, realitzat entre els dies 15 i 18 de setembre, els responsables del Port de Badalona han visitat diferents ports gallecs per tal de conèixer de primera mà els seus models de gestió, així com augmentar la col·laboració i buscar aliances amb el port badaloní.

El dijous 15, a la seva arribada a Vigo, els responsables del port de Badalona es van reunir en primer terme amb José Antonio Ortela, president del Real Club Náutico, així com amb el seu gerent, Ignacio Cao Alfonso, i el tresorer, Miguel Cameáns. Allà van visitar el port, una instal·lació de referència amb més de 100 anys de tradició i que compta amb unes instal·lacions de primer nivell.

Aquella mateixa tarda Sanz i Martín van desplaçar-se a Combarro, on van visitar el seu port juntament amb la seva gerent, María Victoria Santoro Prieto. La principal raó per conèixer la instal·lació portuària de Combarro era per conèixer en persona el seu model en referència a les competicions esportives, que han permès augmentar l’activitat al port en les èpoques on el ritme baixa de forma natural.

El dia 16 estava prevista la visita institucional a Sanxenxo per visitar el seu port, que guarda moltes similituds amb el de Badalona, doncs ambdós estan gestionats per una societat municipal. Al port esportiu els va rebre Jesús Quintáns, gerent de Nauta Sanxenxo, qui va traslladar als responsables de Marina Badalona la problemàtica dels ports esportius municipals, en especial en una ciutat turística com Sanxenxo. Posteriorment, van reunir-se també amb Fernando Casas, vocal del Real Club Náutico Sanxenxo.

El dissabte 17, es van reunir amb Manuel Cameáns, soci del port de Combarro i enginyer de camins que ha participat en la creació de diversos ports a Galicia, Rússia, Marroc o Nigèria, entre d’altres. Cameáns es va comprometre a visitar properament el port de Badalona per explicar les seves experiències en més de 25 anys com a enginyer portuari. Finalment, el dia 18 van visitar el port de Baiona, que destaca pel seu fort component turístic i pesquer.

Els responsables de Marina Badalona fan un balanç molt positiu d’aquestes visites, doncs els han permès conèixer altres models de port, identificar diferents tipus d’interaccions entre el port i els clubs esportius i estils d’integració del port a la ciutat. Tots aquests coneixements els adaptaran a la proposta de nou pla d’usos que es presentarà properament a la ciutat catalana.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *