nov. 07

Badalona supera amb èxit la IV edició de la Golden Cup 2022, amb triomf absolut del Cometa- X35 de Luis Blanchar

El pòdium final del trofeu Golden Cup acaba amb el Cometa, X-35, de Luis Blanchar com a vencedor absolut de la IV edició de la Golden Cup, en la que Marina Badalona s’ha unit a Marina Vela com a seu de la regata i s’ha inaugurat el nou format de dues proves.  L’Hydra, HM Hospitales, DK 46 d’Oscar Chaves, en segona posició i el Yellow Rose, X-45 de Marten Jan Ringers, en tercera completen el palmarès.

L’èxit del nou format

Divendres 28, dissabte 29 i diumenge 30 d’octubre s’ha celebrat la IV edició de la regata Golden Cup, tot inaugurant el nou format de dues proves: El Trofeu Marina Badalona, regata llarga de 60 milles nàutiques, i el Trofeu Marina Vela Barcelona, regata curta de 15 milles davant les costes de Badalona i Barcelona. Malgrat les complexes condicions meteorològiques, derivades d’absència de vent, finalment es van poder celebrar ambdues proves, amb alguna adaptació en la regata curta. El nou format s’ha revelat tot un èxit en la seva combinació de proves en el mar obertes a navegants experts i novells, així com d’un nodrit programa d’esdeveniments a terra tot potencial la dimensió social, gràcies a la incorporació de Marina Badalona com a segona seu de la regata

El divendres 28 es va celebrar la primera prova, el Trofeu Marina Badalona, amb un clar dominador: l’Hydra HM Hospitales, DK 46 d’Oscar Chaves, vencedor de les darreres edicions de la Copa del Rei. Posteriorment, dissabte tots els participats van compartir les seves experiències en la cerimònia de lliurament de trofeus i el dinar col·lectiu per a totes les tripulacions celebrada a l’Hotel Marina Badalona amb presència, entre d’altres, de Christian Carneado, vice-president de Marina Badalona.

Diumenge se celebrava la segona prova, el Trofeu Marina Vela Barcelona, que degut a la falta de vent es va decidir retallar el recorregut programat i fer-lo de quatre milles i mitja.

El Cometa, X-35 de Lluís Blanchar, va guanyar. Els resultats en aquesta segona prova van ser decisius per establir la classificació general de la IV GOLDEN CUP. La graella final s’establia en base als resultats obtinguts en ambdues proves

El Cometa de Lluís Blanchar  va guanyar d’aquesta manera el trofeu de vencedor absolut de IV GOLDEN CUP gràcies al seu segon lloc en el Trofeu Marina Badalona i el primer lloc en el Trofeu Marina Vela.  L’Hydra HM Hospitales, DK 46 pujava a la segona posició gràcies a la seva victòria en la primera prova i el cinquè lloc en la segona; mentre que el Yellow Rose, X-35 de l’holandès  Marten Jan Ringers, s’alçava amb la tercera plaça amb un cinquè en el Trofeu Marina Badalona i un segon en el Trofeu Marina Vela

La cerimònia de lliurament de premis es va fer diumenge al vespre en Marina Vela Barcelona amb la presència e  Meritxell Cornudella, en representació de la Federació Catalana de Vela y amb representants de Marina Badalona, com el seu gerent, Imanol Sanz,  com de Marina Vela Barcelona.

TROFEU MARINA BADALONA: L’Hydra HM Hospitales com a clar dominador

Amb l’embarcació tradicional  Quetx Ciutat de Badalona com a testimoni de luxe, a les 16.52 de la tarda del divendres 28 d’octubre es va donar la sortida a la primera prova de la Golden Cup: El Trofeu Marina Badalona. Un cop repassat el part meteorològic, que durant tota la regata va aportar l’equip de Taiko, el comitè de regates va triar l’opció del recorregut sud: Badalona-Vilanova i la Geltrú-Badalona, per a totalitzar 58,5 milles nàutiques. Amb vents febles de 4-5 nusos de llevant i després de superar una boia de desmarcament davant del Port de Badalona, els vaixells van hissar les veles asimètriques i els seus spinakers rumb al Sud.

L’Hydra HM Hospitales,  passats uns minuts des la mitjanit, va ser el primer vaixell en doblar la boia de Vilanova i la Geltrú, tot seguit pel Korrigan i el Cometa. En el tram de retorn, amb vents de proa, la flota es mantenia relativament unida fins a la bocana del Port de Barcelona, quan  l’Hydra HM Hospitales  va encertar amb una sèrie de bords per escapolir-se  de la resta de competidors i imporsar-se amb claredat tot creuant la línia d’arribada davant del Port de Badalona a les  5:38:02 del matí del dissabte 29 d’octubre.

El dissabte 29 d’octubre a les 14.00h es va celebrar la cerimònia de lliurament de trofeus de Marina Badalona en l’hotel Marina Badalona Barcelona Coast, del Port.

Imanol Sanz, gerent de Marina Badalona, va obrir l’acte com amfitrió del mateix, tot agraint a tots els tripulants la seva participació en la prova, tot posant de relleu l’interès de la Marina en potenciar el seu caràcter de port d’acollida de grans esdeveniments esportius

Christian Carneado, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona i membre del consell d’administració del Port de Badalona, també va adreçar algunes paraules als assistents per a celebrar l’obertura de Badalona al mar amb la gran transformació que aquest municipi està realitzant en el seu litoral.

Ramon Badia, president del  Club de Vela Badalona, va parlar en nom de l’entitat, tot animant els navegants a participar en les nombroses regates socials que organitza el club badaloní. En la cerimònia, també va ser-hi present Joan Balaguer, en representació de la Federació Catalana de Vela i del Comitè de Creuers.

Es van lliurar els premis als guanyadors del Trofeu Marina Badalona de les diverses categories:

1r classificat en categoria Tripulació completa:  Open Arms, BH36 d’Òscar Camps, del Club de Vela Badalona

1r classificat en categoria A2: : Hydra HM Hospitales, DK 46 d’Oscar Chaves, del Club Nàutic El Balís

1r classificat en categoria Solitarios: Transcovery, Fortuna 9 de Pere Crespo, del Club Natació Badalona

1r classificat en categoria Promoció:  Tostaki, First class 8 de Marcelo Antonini, del Club de Mar Puerto Olímpic.

TROFEO MARINA VELA BARCELONA: el Cometa imposa la seva llei

Estava previst que la segona prova de la GOLDEN CUP: el TOFREU MARINA VELA consistís en un circuit de 15 milles nàutiques, de tres trams, entre Badalona i Barcelona. No obstant això, vist el part meteorològic per al diumenge 30 d’octubre, que apuntava vents extremadament febles d’entre 3 i 5 nusos d’intensitat, el Comitè de Regates va decidir retallar el recorregut a tan sols un tram directe Badalona-Barcelona per totalitzar 4,7 milles nàutiques. La flota, acompanyada novament pel vaixell insígnia  Quetx Ciutat Badalona, va haver d’esperar a mar gairebé una hora fins que s’establissin les condicions mínimes de vent per donar la sortida. Finalment, sobre les 14 hores del diumenge 30 d’octubre es va produir el tret de sortida amb un vent de 3-4 nusos d’intensitat. El vent de Llevant va permetre que les embarcacions pouessin hissar les veles asimètriques i els spinnakers  per cobrir el recorregut amb una bona velocitat malgrat l’escassa intensitat de la brisa. El Cometa de Luis Blanchar va ser el vaixell que millor va saber aprofitar les condicions regnants, tot creuant línia d’arribada en poc més d’una hora amb els vaixells de major eslora de la flota, per imposar-se amb claredat en la prova.

La cerimònia de lliurament dels TROBEUS MARINA VELA BARCELONA va tenir lloc la mateixa tarda del diumenge 30.  Enny Ozbolt, Directora Comercial i Marc Oller, Contramestre, van ser els encarregats de lliurar els trofeus als guanyadors de cada categoria en representació de Marina Vela Barcelona.

Els vencedors dels TROFEUS MARINA BELA BARCELONA en les diverses categories van ser

1r classificat en categoria Tripulació Completa Yellow Rose, X-35 de Marten Jan Ringers, del Yacht Club Scheveningen

1r classificat en categoria A2 Cometa, X-35 de Lluís Blanchar del Club Nàutic El Balís

1r classificat en categoria Promoció Drac, Sinergia 40, de José Lluch, del Club de Vela Badalona.

1r classificat en categoria Trending – Pekas, JOD 35, de Maria Zendrera, del Club de Mar Port Olímpic.

Resultats finals de la IV GOLDEN CUP

Després de lliurar els TROBEUS MARINA VELA BARCELONA, es donava pas a la cerimònia de lliurament de Trofeus de la GOLDEN CUP, en la què als representants de Marina Vela s’hi van sumar  Imanol Sanz, gerent, i Eva M. Gómez, directora de màrqueting, comercialització i comunicació, de Marina Badalona, així com Meritxell Cornudella, en representació de la Federació Catalana de Vela, i Ramon Badia, president del Club de Vela Badalona.

En aquest nou format, les classificacions finals de la GOLDEN  CUP es van elaborar tot combinant els resultats obtinguts per cadascú dels participants en les dues proves realitzades, tot aplicant un coeficient d’1.5 a la primera prova, donat que es tractava d’un recorregut més llarg.

Els vencedors de la IV GOLDEN CUP per a cadascuna de les 5 categories són:

– 1r classificat en categoria Tripulació completa: Yellow Rose, X-35 de Marten Jan Ringers, del Yacht Club Scheveningen

– 1r classificat en categoria A2: Cometa, X-35 de Lluís Blanchar del Club Nàutic EL Balís

– 1r classificat en categoria Solitarios: Transcovery, Fortuna 9 de Pere Crespo, del Club Natació Badalona

– 1r classificat en categoria Promoció: Tostaki, First class 8 de Marcelo Antonini del Club de Mar Puerto Olímpic.

– 1r classificat en categoria Training: Amariha, Bavaria 36, de Pere Quiles, del Club de Mar Port Olímpic.

Finalment, es va fer el lliurament dels TROFEUS GOLDEN CUP als primers classificats de la general absoluta, que integra les embarcacions de totes les categories. El pòdium final de la General Absoluta de la  IV GOLDEN CUP va estar format per:

– 1r classificat: Cometa, X-35 de Lluís Blanchar del Club Nàutic El Balís

– 2n classificat: Hydra HM Hospitales, DK 46 d’Oscar Chaves, del Club Nàutic El Balís

– 3r classificat: Yellow Rose, X-35 de Marten Jan Ringers, del Yacht Club Scheveningen

Enrique Curt, President del Club Náutico Skipper, entitat  promotora de la regata junt amb  Difusión Náutica,  va tancar l’acte tot agraint la participació de tots els equips, així com el suport de Marina Vela i Marina Badalona. Va celebrar l’èxit del nou format i va augurar un prometedor futur al mateix, com esdeveniment aglutinador de navegants amb expertesa i novells, com una proposta de recorregut en mar i d’actes en terra concebuts per aplegar toes les persones amants de la mar.

 

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *