nov. 07

Marina Badalona engega un procés participatiu sobre el nou pla d’usos del port

Marina Badalona inicia el proper 8 de novembre un procés informatiu i de participació ciutadana sobre les línies estratègiques de la modificació del Pla especial de desenvolupament del sistema general portuari de la ciutat, més conegut com Pla d’usos, per presentar als principals agents de Badalona la nova proposta de port i comptar amb l’opinió i col·laboració de la ciutadania.

L’objectiu d’aquestes noves línies estratègiques del pla és adequar els usos a les noves necessitats i futur d’un port que es vol obrir encara més a la ciutat i vol contribuir a impulsar el desenvolupament econòmic i social de Badalona i el Barcelonès Nord. Amb els canvis que es presentaran en aquestes sessions es vol mostrar la voluntat per crear un port modern, accessible i sostenible al servei de la ciutat, que sigui un pol d’atracció de coneixement i talent, de desenvolupament de l’Economia Blava i d’activitat esportiva, turística i cultural.

El procés de participació comptarà amb la celebració de quatre sessions presencials que es desenvoluparan a les instal·lacions del port. En aquest sentit, el dia 8 la sessió estarà dirigida als operadors del port, el dimecres 9 serà el torn de les associacions de veïns i veïnatge proper, el dia 10 s’adreçarà a les entitats econòmiques i el dissabte 12 estarà oberta a tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin participar-hi. A més, Marina Badalona ha creat una pàgina web  www.plausosportdebadalona.com on tothom que vulgui podrà fer la seva aportació a través d’una bústia de suggeriments que estarà oberta fins el proper 20 de novembre.

L’informe final d’aquest procés informatiu i participatiu es presentarà al desembre d’aquest any i posteriorment es redactarà el document del Pla Especial d’Usos. Es preveu que durant el segon semestre de 2023 es dugui a terme l’aprovació inicial i al 2024 s’aprovi definitivament.

A més del procés participatiu, Marina Badalona ha organitzat una exposició sobre la història del port i les principals característiques del pla d’usos. Aquesta mostra es podrà visitar a la sala d’activitats nàutiques del port, situada al moll Nord, fins el dia 30 de novembre.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *