abr. 22

“Metamodel del Port Digital Sostenible”, tema de la jornada de la Mobile Week Catalunya 2022

El Port de Badalona acull dimarts la jornada de presentació de la Mobile Week 2022 a la ciutat a càrrec d’Àlex Montornès, primer tinent d’alcalde d’Impuls Econòmic i reconstrucció Covid de l’Ajuntament de Badalona.  Acompanyaran Montornès, Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Christian Carneado, 6è Tinent d’Alcaldia i Regidor de l’Àmbit de Govern i Seguretat de l’Ajuntament de Badalona i Imanol Sanz, gerent de Marina Badalona. Serà a les 10.00h, per continuar amb l’aportació de Marina de Badalona a aquestes jornades amb la conferència “Metamodel del Port Digital Sostenible”, on  Lluís Martín,  consultor en transformació digital, exposarà l’estudi i la implementació de les eines de control digital dels ports esportius i turístics de Catalunya. L’objectiu és fer una gestió més eficaç, atractiva, segura i sostenible i fomentar el desenvolupament cap a la gestió autònoma d’aquestes infraestructures.  La ponència es complementa amb una taula rodona on participaran Mercè Rius, Jordi Ortiz, director general de Secartys; Ricardo Vallespir, responsable de transformació digital de la Cambra de Comerç del Barcelonès Nord, Roger Llovet, responsable de The Blue Guest, i Lourdes Muñoz, presidenta de la iniciativa Barcelona Open Data.

En la segona edició de la Mobile Week Badalona, la ciutat organitza 34 activitats entre el 25 i el 30 d’abril. Durant aquests dies es celebraran 22 conferències i 12 tallers per a tot tipus de públic i dividit en tres temàtiques principals: drets i responsabilitats digitals, habilitats professionals digitals i el paper de l’educació i, finalment, cultura, creativitat, entreteniment i nous formats digitals. Com a tancament, Badalona celebrarà un family day en el que s’organitzarà un scape room per apropar la tecnologia i la ciència a petits i grans i introduir el paper de la dona en les professions STEAM.

La Mobile Week és una iniciativa nascuda l’any 2017 de la mà de la Fundació Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu és oferir a la ciutadania un espai on poder participar activament dels canvis que porten les novetats tecnològiques, empoderar-la i dotar-la de les habilitats necessàries per adaptar-se a la transformació digital. L’any 2021 Badalona s’incorpora a les ciutats catalanes participants a la Mobile Week, rebent molt bona acollida per part de la ciutadania. En aquesta segona edició la ciutat ha volgut fer un pas endavant involucrant el teixit econòmic i social badaloní per situar Badalona al capdavant dels municipis que aposten per la innovació i la tecnologia.

L’acte és obert però cal reserva prèvia a través d’aquest formulari d’inscripció.