març 30

Jornada de Portes Obertes per presentar el projecte del nou Canal Badalona

Dissabte, 1 d’abril, Marina Badalona organitza la Jornada de Portes Obertes del Canal Badalona per presentar a la ciutadania el projecte urbanístic que obrirà definitivament Badalona al mar. L’acte se celebra a la Rambla del Gorg de les 10 del matí a les 8 del vespre i tindrà un caràcter festiu i lúdic per a tots els públics, que podran conèixer tots els detalls d’aquest nou espai.

Els assistents a l’esdeveniment podran veure projectat el futur viaducte, el pas del ferrocarril i el nou Canal a través d’una exposició que recull el procés de transformació de la zona, des de la seva etapa industrial a l’àrea renovada que permetrà tenir una sortida directa al mar i un espai d’oci i comerç per als veïns i veïnes.

Transformació i millores

Per tal de renovar el Canal s’han executat obres de moviment de terres que han permès sanejar la zona per desviar provisionalment el ferrocarril i construir el viaducte per sobre del futur Canal. A més, es preveu la construcció d’un pas inferior que connecti el Port i la Mora amb el barri del Gorg i el Polígon Sud. Aquests treballs de millora permetran obtenir un nou Canal de 350 metres de longitud que renovarà completament el barri del Gorg, oferint un ventall de noves possibilitats molt ampli.

El Canal tindrà 200 amarradors més i comptarà amb 5.000 m2 d’usos comercials. Aquesta transformació genera un nou eix entre la Rambla, el Canal i el Gorg que suposarà una nova centralitat per Badalona, amb una perfecta convivència entre el trànsit nàutic, rodat i de vianants.

El viaducte esdevé un element clau per millorar la connexió entre els districtes de muntanya i els de mar. Amb una longitud de 180 metres, el viaducte també compta amb un pas inferior per a vianants i vehicles lleugers no motoritzats que augmenta la comunicació i permet reforçar el Port com un gran motor econòmic i industrial.

Pla d’Usos

A la jornada de Portes Obertes també s’informarà del Pla d’Usos del Port de Badalona, un projecte que convertirà el Port en un referent per al desenvolupament econòmic, social, turístic i cultural de Badalona i el Barcelonès Nord, i es presentarà l’Observatori de l’Ecosistema Port-Ciutat, un espai d’anàlisi, debat i reflexió sobre l’actualitat i els reptes dels ports en el seu context de relació amb els municipis on estan ubicats que neix a iniciativa de Marina Badalona amb l’objectiu de generar i difondre coneixement sobre l’actualitat i els reptes dels ports del segle XXI.

 

Consulta el Programa de la Jornada de Portes Obertes del Canal Badalona.

Per a més informació,
port@marinabadalona.cat
93 320 75 00

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *