maig 07

Es presenta la Golden Cup Badalona 2024 en el Palma International Boat Show

En el marc del Palma International Boat Show s’ha presentat la propera edició de la Golden Cup Badalona, un acte que va comptar amb la presència de Sr. Ramón Riera Macía i de D. Imanol Sanz, vicepresident i gerent de Marina Badalona respectivament, així com de Sr. Alejandro Sáenz de Sant Pere, conseller d’Empresa, Ocupació i Energia del govern de les Illes Balears, de Sr. José Escala, Capità Marítim de Mallorca i de Sr. José M. Sans, director del PIBS. Per part de Marina Badalona també hi van ser Teresa Martín, cap de l’Àrea de Gerència, i Carlos Sieiro, Sports Manager.

Imanol Sanz, després d’unes paraules de benvinguda i d’agraïment a tots els assistents, va manifestar la importància que per a Marina Badalona té la celebració en les seves instal·lacions d’un esdeveniment com aquest i va passar la paraula al director de la Golden Cup, Sr. Andrés Oliva, qui va exposar les raons que porten a l’edició 2024 d’aquesta regata a ser una cita nàutica esportiva excepcional.

La primera d’elles té a veure amb les seves dates, de l’1 al 3 de novembre, pont que suposa tres dies de navegació i animació a tan sols 10 dies d’haver finalitzat, en aquestes mateixes aigües, la llegendària America’s Cup. De fet, la Golden Cup, a més de suposar el tancament de la temporada de vela de creuer, suposarà la reobertura d’un camp de regates el prestigi de les quals ha aconseguit ja el més alt nivell internacional. A les tripulacions locals, ansioses per tornar a competir en les seves aigües, vindran a afegir tots aquells armadors desplaçats amb els seus vaixells a Barcelona, per a viure de prop tota l’emoció de l’America’s Cup, que vulguin allargar la seva estada en la zona gaudint de l’hospitalitat de Marina Badalona.

En cas de fer-ho, i aquí està la segona raó, el guanyador tindrà l’honor d’erigir en Campió de Catalunya, ja que, a més de ser una de les proves puntuable del Circuit de Regates d’Altura per a creuers, solitaris i A Dos (la que tanca el calendari), la Golden Cup té enguany categoria de Copa de Catalunya per a aquestes classes així com de Campionat de Catalunya per a ORC i classe Mini 6,50, la qual cosa constituirà una veritable festa de la vela, en unir les flotes assídues a les regates d’altura amb les habituals en les de bastons, tot això sota l’auspici de la Federació Catalana de Vela.

I si bé l’anterior augura una emoció constant en la mar, promet al seu torn un alt nivell d’animació en terra, ja que el programa de regates – recorregut llarg per a la flota d’altura amb sortida el divendres per a tornar a port el dissabte i dues proves per als ORC en aquests mateixos dies – permet que les tripulacions de totes les flotes coincideixin en Marina Badalona el dissabte a la tarda/nit, podent així gaudir d’una gran festa del mar conjunta com a pròleg a l’acte de repartiment de premis que tindrà lloc el diumenge, després de la celebració d’una excitant regata que unirà a totes les flotes en un únic camp de regates, enfront de l’incomparable teló de fons de l’espectacular skyline de Barcelona i Badalona.

Sr. Andrés Oliva, en la seva qualitat de director de la Golden Cup Badalona, va voler deixar constància, abans de conducta al tancament de l’acte, del total suport que aquest esdeveniment rep per part de tot l’equip de Marina Badalona així com del mateix Ajuntament, que ha fet d’ella la bandera del procés de transformació urbanística del litoral badaloní i del procés d’obertura a la mar que aquest procés comporta.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *