maig 21

L’equip britànic femení de l’America’s Cup es presenta al Port de Badalona

El Port de Badalona té un paper destacat en la 37a edició de l’America’s Cup de vela que se celebra aquest 2024 a Barcelona. Tant és així que diversos equips han triat les instal·lacions badalonines com la seva base d’entrenament. És el cas de l’Athena Pathway, l’equip que representarà a la Gran Bretanya en les proves femenina i juvenil de la competició i que el divendres 17 de maig va fer la seva presentació oficial al port, un acte que va comptar amb la presència Xavier Garcia Albiol, alcalde de Badalona; Imanol Sanz, gerent de Marina Badalona; Hannah Mills, timoner i directora esportiva dels equips; sir Ben Ainslie, director esportiu i timoner del INEOS Britannia, i Chris Bake, director del programa ‘Athena Pathway’.

En el seu parlament, l’alcalde ha donat la benvinguda a l’equip i els ha assegurat que comptaran amb el suport de la ciutadania de Badalona en les regates: “Per a la nostra ciutat és un orgull que un dels equips favorits per a emportar-se el trofeu es prepari en el nostre port”.

Enguany serà la primera vegada en 137 anys d’història que es dugui a terme una competició íntegrament femenina i l’Athena competirà amb un equip d’excepció, en el qual es troben tres medallistes olímpiques. La líder d’aquesta formació és Hannah Mills, or en els Jocs Olímpics de Rio 2016 i Tòquio 2020, plata a Londres 2012 i tricampiona del món, que tindrà al seu costat a la seva companya Saskia Clark, amb qui va guanyar la medalla d’or en Riu i la de plata a Londres, i a Anna Burnet, plata a Tòquio, entre altres.

En l’acte de presentació Mills ha assegurat estar encantada amb les instal·lacions i serveis del Port de Badalona i Nautor Swan Global Service.

L’equip juvenil, format per dones i homes menors de 25 anys, defensarà el títol guanyat en 2017 per la Gran Bretanya en la qual ha estat l’últim lliurament de la competició d’aquesta modalitat fins ara.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *