juny 07

Badalona celebra la Festa del Mar en el marc del Dia Mundial dels Mars i Oceans

L’objectiu de la Festa del Mar és posar en valor el mar i la platja com a patrimoni natural i espai lúdic de la ciutat de Badalona

Aquest diumenge, 9 de juny, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona organitza la Festa del Mar, una jornada d’activitats dirigides a tota la família que té com a objectiu afavorir el contacte de la ciutadania amb aquest espai natural i lúdic de la ciutat des de múltiples perspectives i, a la vegada, conscienciar a les persones assistents de la riquesa que suposa per a Badalona tenir un patrimoni natural com és el mar i la platja, així com la necessitat de protegir-lo.

La Festa del Mar se celebra en el marc del Dia Mundial dels Mars i Oceans, una jornada reconeguda per Nacions Unides que vol fer una crida internacional a favor de preservar la biodiversitat de mars i oceans i informar sobre l’impacte negatiu que els provoca l’activitat humana .

Les activitats de la Festa del Mar es faran, de 10 a 14 hores, al tram del passeig Marítim de la platja del Pont del Petroli, amb la participació d’institucions, entitats i associacions de Badalona, i de fora de la ciutat, relacionades amb el mar que han organitzat un gran nombre d’activitats adreçades al públic familiar. Es podran conèixer diversos aspectes dels ecosistemes marins del nostre litoral, els taurons, les rajades, el plàncton, fer batejos de pàdel i de windsurf o fer snorkelling per descobrir el fons marí del pont del Petroli. També hi estarà present la vessant artística on grans i petits podran gaudir de diversos tallers de creativitat relacionats amb el món marí, com ara el de gyotaku (l’art d’imprimir peixos), Posa’t el mar per barret, fer volar estels o maquillar-se amb motius marins. Qui ho vulgui, ja en una vessant històrica i tradicional, també podrà fer cordes com es feien antigament, descobrir com han evolucionat les embarcacions de pesca del litoral o com es comuniquen la gent de mar.

Cal destacar també la presència de l’espai La Festa d’aigües on, de la mà d’Aigües de Barcelona, el públic més jove podrà conèixer de forma lúdica el cicle de l’aigua, la seva gestió i llur importància com a recurs natural bàsic.

Aquest és el programa d’activitats previst:

– Tallers El plàncton, a càrrec de l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona

– Tallers d’esnòrquel, Els sons del mar i Fem de biòlegs marins, a càrrec d’Anèl·lides Serveis Ambientals Marins

– Taller Així ens comuniquem la gent de mar, a càrrec de l’Associació Dones amb sal

– Els taurons i les rajades: els nostres veïns en perill d’extinció, a càrrec de l’Associació Catsharks

– Pescadors d’ahir i d’avui, a càrrec de l’Associació Capamar

– Taller de construcció d’estels, volada d’estels, a càrrec del Club d’Estels Mira-Mira

– Taller de Gyotaku: l’ànima dels peixos!, a càrrec del Museu Molí Paperer de Capellades

– Taller creatiu Posa’t el mar per barret!, a càrrec de L’Obrador de la Riera

– Espai Aigua, a càrrec d’Aigües de Barcelona

– Activitats subaquàtiques, a càrrec del SASBA

– Taller de xapes de la fauna marina de Badalona

– Bateig de Big padelsurf l’Espaimar

– Bateig de windsurf a càrrec de l’Escola del Vent

– Taller de meteorologia, a càrrec de l’Associació Ecometta

– Taller de corderia, a càrrec de l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona

– Maquillatge amb motius marins

– Animació itinerant durant la festa

– Punt d’informació de l’Ajuntament de Badalona

– Punt d’informació del Port de Badalona-Marina Badalona i de l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona

La Festa del Mar es realitza gràcies al patrocini de les guinguetes de la platja,  amb la col·laboració d’Aigües de Barcelona, Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona, Associació ECOMETTA, Club d’Estels Mira-Mira, Club Nàutic Bétulo, Escola del Vent, Port de Badalona-Marina Badalona, S.A., Societat d’Activitats Subaquàtiques de Badalona (SASBA).

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *