jul. 01

El Port de Badalona dona la benvinguda als equips de l’America’s Cup

Tres conjunts que participaran en les competicions femenina i juvenil tenen la seva base d’entrenament en les instal·lacions badalonines

L’Hotel Marina Badalona va ser l’escenari de la presentació oficial dels tres equips de l’America’s Cup que han triat el Port de Badalona per a preparar-se per a la competició. Es tracta de Athena Pathway representant de la Gran Bretanya; l’American Magic, representant dels Estats Units; i l’Artemis Technologies, representant de Suècia, que competiran en les proves femenina i juvenil d’un dels esdeveniments esportius més importants del món.

L’edició de 2024 de l’America’s Cup que se celebra a Barcelona passarà a la història com la primera en què es disputa una competició exclusivament femenina, que tindrà lloc entre els dies 28 de setembre i 13 d’octubre en el mateix camp de regates que la competició masculina. Una fita després de 137 anys d’història de la prova. La categoria juvenil, que és mixta i inclou participants d’entre 18 i 26 anys, arriba enguany a la seva tercera edició, que se celebrarà del 17 al 26 de setembre.

Badalona, ciutat amb gran tradició marinera i on va néixer el patí a vela, es convertirà durant els pròxims mesos en la segona ciutat de referència de la competició gràcies a la seva proximitat amb la capital catalana i la bona comunicació.

L’acte de presentació va comptar amb la presència de l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol; la segona tinenta d’alcaldia en l’Àmbit d’Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern, Cristina Agüera, i el gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz.

Durant la presentació dels equips, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va donar la benvinguda a la ciutat als integrants dels tres conjunts i va lliurar una figura de l’Anís del Mico cadascun dels equips. L’alcalde els va convidar a conèixer els llocs més emblemàtics de Badalona i a emportar-se un bon record de la ciutat quan tornin a casa. També els va desitjar molta sort en les regates i “que Badalona sigui una ciutat talismà per a tots ells”. “A Badalona volem que els tres equips se sentin molt ben acollits i els oferim el millor que tenim, que és la nostra hospitalitat”, va concloure l’alcalde.

Per part seva, les representants de cada equip van declarar estar encantades a la ciutat i van valorar les instal·lacions del port, que els estan permetent entrenar-se en les millors condicions.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *