jul. 08

El Quetx Ciutat Badalona, protagonista de la IX Volta a Menorca en patí de vela

  • La històrica embarcació badalonina ha actuat com a nau principal de la regata.

La històrica embarcació del Port de Badalona, el Quetx Ciutat Badalona, ha tingut un paper destacat a la prestigiosa regata de patins de vela IX Volta a Menorca – Trofeu Lluís Gay com a nau principal. Aquesta regata no només destaca per la seva competitivitat i esperit esportiu, sinó també per ser un esdeveniment que uneix tradició i innovació en el món de la vela. Enguany, el guanyador ha estat Peco Mulet, regatista mallorquí del Club Patí Vela Barcelona.

La competició ha tingut aquest 2024 una doble classificació, l’esportiva i la mediambiental, ja que cada patró ha portat un dispositiu per ajudar a recollir plàstics del mar i de les platges. En aquesta segona, el vencedor ha estat Paco Ortiz, del Club Patí de Vela Barcelona.

Construïda el 1929, el Quetx Ciutat Badalona és un testimoni vivent de la rica herència marítima de la nostra ciutat. Amb gairebé un segle d’història, aquesta nau emblemàtica ha estat restaurada i mantinguda amb cura per preservar la seva autenticitat i funcionalitat, esdevenint un símbol de la passió per la mar que caracteritza Badalona.

Aquest any, el Quetx ha estat protagonista de la IX Volta a Menorca en patí de vela, acompanyant els regatistes durant la volta i guiant la sortida de la competició, al costat del pailebot Santa Eulàlia. Així, la nostra embarcació ha estat un punt de referència per a l’organització de l’esdeveniment, contribuint a garantir-ne l’èxit i la seguretat.

La participació del Quetx Ciutat Badalona en aquesta regata és especialment significativa, ja que Badalona és reconeguda com el bressol del patí de vela. Aquest tipus d’embarcació va néixer a les nostres aigües, consolidant una tradició nàutica que continua viu avui dia. La regata, per tant, no només celebra la destresa i l’habilitat dels navegants, sinó també el llegat històric i cultural de la nostra ciutat.

Des de Marina Badalona es considera que és un honor que el Quetx Ciutat Badalona participi en la IX Volta a Menorca conjuntament amb el Santa Eulalia,  Doncs, ajuda i reforça la col·laboració i el compromís amb la preservació de la  herència marítima de  Badalona i els valor d’un esport com la vela.

L’esdeveniment ha tingut lloc de l’1 al 7 de juliol i atrau nombrosos navegants i aficionats de tot arreu que han pogut conèixer el Quetx d’a prop.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *