HOMENATGE A MANU PERELLÓ
set. 25

HOMENATGE A MANU PERELLÓ

Badalona ha estat el punt de trobada de la família del rem d’arreu on rebre homenatge a Manu Perelló, apassionat del mar a través de la pesca i del rem. La secció de rem del Club Nàutic Betulo ha organitzat un acte que ha combinat competitivitat al camp de regates i bon ambient en el moll, dinàmica habitual en els trobades de rem. Manu Perelló, l’homenatjat,  de ben petit es va iniciar al Nàutic de Tarragona i entrenava amb el seu bessó, el Joan Pere, amb força èxits com  l’obtenció de l’or en el Campionat de Catalunya i de plata en el d’Espanya en el seu primer any de competició. La seva segona passió, la pesca, el va fer va marxar al Port de la Selva perquè en va fer la professió. Allà també hi va deixar petjada tot organitzant la primera regata de banc fix de Catalunya el 1986. Anava sumant territoris a la passió pel rem i generacions. Quan la seva filla va anar a Barcelona a estudiar havien de trobar un club a on fer-ho a prop de la Universitat i va ser llavors quan el Manu venir a petar al Bétulo. I s’hi va engrescar com entrenador. El seu cap sempre n’estava pensant alguna i l’any 2012 va aconseguir portar un equip femení de noies de tot Catalunya a la famosa regata de la Kontxa a Donosti. Va ser el més semblant a una selecció catalana de rem que va participar en aquesta prova, gràcies al seu esforç, sempre desinteressat.

Darrerament, va fer un cop de mà al Marítim de Barcelona. Per això no deu sobtar a ningú  que el Port de Badalona s’omplís per retre-li homenatge, amb 15 clubs i 22 equips. Les proves van començar a les 16.00, amb una llarga de 2000 m contrarellotge, i amb una final de 800m amb els dos millors temps de cada categoria amb sortida oposada i dues ciavogues.  i van acabar tocades les 19.00, amb una bona coordinació de l’equip del Betulo i el del Port per afectar el mínim  a l’accés a la bocana en una agradable tarda de setembre. El palmarès, molt local, i emotiu. L’equip femení del Bétulo on competia la filla de Manu es va aplegar per a l’ocasió, amb tan bona traça que van quedar campiones. Gran homenatge. De la resta, el Club de Rem Badalona, a on  hi ha recalat vogadors amb el que el Manu també va deixar petjada, va guanyar categoria femenina i masculina de sèniors.  L’únic trofeu que no s’ha quedat a  Badalona va anar cap a Torredembarra, gràcies a l’equip veterà masculí.