jul. 11

El port de Badalona aposta per l’economia blava amb un nou hub al moll de Capitania

Badalona, 11 de juliol de 2023. El Port de Badalona avança en la seva reconversió cap a l’economia blava. En aquest sentit, una de les línies estratègiques del port del futur és ser el pol de desenvolupament econòmic i social de la ciutat i consolidar-se i convertir-se en un punt d’atracció de referència en digitalització. Per complir aquesta fita el port treballa des de fa anys en el seu posicionament com a referent en l’economia blava i com a centre de captació de talent, de competitivitat i de noves indústries.

El nou pla especial d’usos del port, que va iniciar la seva tramitació l’any 2022 amb un extens procés participatiu, fa especial èmfasi en convertir el port de Badalona en un pol de desenvolupament digital en l’àmbit del mar. Per això, els seus responsables treballen en la reconversió de les instal·lacions del moll de Capitania en un hub dedicat íntegrament a l’economia blava que reconegui la importància del mar i els oceans com a motor de l’economia des d’una vessant sostenible.

El port de Badalona, referent en I+D+i

En aquest nou espai es contempla habilitar un coworking de 4.000 m2 i un espai d’oficines per a la instal·lació de startups i professionals. Imanol Sanz, gerent de Marina Badalona, afirma que aquestes instal·lacions “estaran dedicades íntegrament a l’economia blava i les noves tecnologies aplicades als recursos i les oportunitats que ofereix la nàutica i el mar” i per això s’incentivarà la presència d’empreses del sector marítim que aportin innovació i recerca en l’àmbit dels sectors blaus. En els últims mesos el port ha rebut diverses ofertes d’empreses interessades en instal·lar-se a les futures oficines enfocades a I+D+i i que se sumarien a les ja existents.

La Copa Amèrica, una oportunitat per atraure talent i innovació

El nou moll de Capitania, juntament amb altres iniciatives com el Blue Tech Port de Barcelona, demostra la voluntat dels ports metropolitans de situar-se com a referents de l’economia blava a escala internacional. En aquest sentit, la proximitat del port de Badalona amb el futur clúster audiovisual de les Tres Xemeneies el converteix en un emplaçament únic que permetrà reforçar la seva potencialitat des del punt de vista econòmic i atraure empreses emergents i professionals de sectors com la biotecnologia aplicada al medi marí, la robòtica marítima o la descarbonització del sector marítim.

A més, la celebració de la Copa Amèrica de vela, que es celebrarà l’any que ve a la capital catalana, pretén ser un element tractor d’innovació i talent en el sector tecnològic aplicat a l’economia blava. Per això, Sanz informa que en els propers mesos el port de Badalona farà una prospecció i la primera implantació d’espais coworking per al desenvolupament d’aquest esdeveniment esportiu.  

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *