oct. 25

Els darrers informes confirmen que la població de quironòmids al Canal de la Marina del Port de Badalona segueix sota control

Els darrers informes de seguiment encarregats per Marina Badalona confirmen que continua sota control la població de quironòmids del Canal de la Marina del Port de Badalona.

Els resultats d’aquests informes indiquen que les mesures correctores continuen funcionant. El tractament del Vectobac 12 AS, un insecticida biològic totalment innocu per a les persones i la fauna terrestre i aquàtica, actua eficaçment en la reducció de larves i pupes, tal com ja es va poder comprovar el passat mes de juliol quan es va fer la primera actuació.


Per aquest motiu, els experts han recomanat mantenir la metodologia per tot el canal de forma homogènia, mitjançant polvorització manual terrestre des d’una barca.

El 25 de juliol va registrar-se un notable descens en el nombre d’individus adults i en el nombre d’exúvies. L’1 d’agost es va implementar un nou tractament de l’ingredient actiu de l’insecticida Vectobac 12 AS, el Bacillus Thuringiensis, al canal. Tres dies després, el 4 d’agost, la inspecció assenyalava una disminució d’exúvies més accentuada que en anteriors ocasions i amb poca presència d’adults.       


De cara al futur, Marina Badalona preveu continuar fent mostrejos per fer un seguiment de la densitat de larves de quironòmids i, d’aquesta manera, aplicar el tractament de Vectobac 12 AS en les quantitats suficients.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *