nov. 23

Unes 300 persones participen en el procés participatiu del nou pla usos del Port de Badalona i al desembre es coneixerà l’informe final d’aquesta primera fase

Més de 150 persones han assistit a les quatre sessions informatives i de participació organitzades per Marina Badalona per a operadors, veïnatge, agents econòmics locals i ciutadania general. I s’han rebut gairebé 140 aportacions i suggeriments a la bústia oberta habilitada i en les activitats de dinamització. De manera que unes 300 persones s’han interessat activament en el procés informatiu i de participació ciutadana sobre la modificació del Pla especial de desenvolupament del sistema general portuari de la ciutat, més conegut com Pla Especial d’Usos, que es va posar en marxa el passat 2 de novembre.

L’objectiu d’aquesta iniciativa de participació era presentar als principals agents de Badalona la nova proposta de les línies estratègiques del port i comptar amb l’opinió i col·laboració de la ciutadania per fer de les instal·lacions portuàries un espai per a tothom. El nou Pla Especial vol adequar els usos a les noves necessitats i futur d’un port que es vol obrir encara més a la ciutat i contribuir a impulsar el desenvolupament econòmic i social de Badalona i el Barcelonès Nord. Les línies estratègiques d’aquest pla giren al voltant de la creació d’un port modern, accessible i sostenible al servei de la ciutat, que sigui un pol d’atracció de coneixement i talent, de desenvolupament de l’Economia Blava i un centre de referència en la activitat esportiva, turística i cultural.

El procés participatiu ha celebrat quatre sessions informatives i de participació organitzades entre el 8 i el 12 de novembre a la sala d’Activitats Nàutiques de Marina Badalona. La primera de les sessions va comptar amb la presència d’una quarantena d’operadors del port i al dia següent van ser uns 30 veïns i associacions els que van assistir a la jornada per conèixer la proposta del port de Badalona i poder fer les seves aportacions. Posteriorment, el dijous 10 va ser el torn de les entitats econòmiques locals, que es van implicar de manera molt activa en oferir propostes per millorar el port i el seu entorn i, finalment, la darrera de les sessions obertes va estar orientada a la ciutadania, que va poder alçar la veu per fer suggeriments al nou pla d’usos. Totes les jornades han tingut una participació aproximada de 40 persones, que sumen un total de més de 150 assistents.

En paral·lel a totes aquestes sessions presencials, Marina Badalona va habilitar el portal www.plausosportdebadalona.com on tothom qui volgués podia fer la seva aportació o suggeriment en línia i que va estar obert fins el 20 de novembre. L’objectiu dels responsables del port ha sigut donar veu al màxim de persones possibles i ampliar els punts de vista recollits.

 

 

Amb totes aquestes vies obertes s’han recollit 136 propostes, a través de les sessions informatives, les activitats de dinamització i la participació directa en el web. Les aportacions rebudes fins ara aborden preocupacions clau per al futur del port com són la millora en l’accessibilitat i la connexió amb la ciutat, l’increment d’espais per a equipaments públics i la pràctica d’esports nàutics o l’aposta per la formació i el talent.

 

Totes les aportacions fetes durant les jornades i a través de la pàgina web seran tingudes en compte i valorades en l’informe final del procés participatiu que es presentarà al desembre, així com en el document de Pla Especial d’Usos que està previst que s’aprovi inicialment durant el primer semestre de 2023.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *